Роденият в Русия милиардер и съосновател на приложението за съобщения

...
Роденият в Русия милиардер и съосновател на приложението за съобщения
Коментари Харесай

Основателят на „Телеграм“: Данните на украинците са в безопасност при нас


Роденият в Русия милиардер и съосновател на приложението за известия „ Телеграм “ сподели на украинските консуматори, че техните данни са в сигурност, оповестява BBC.

" Стоя зад нашите консуматори, без значение от всичко. Тяхното право на дискретност е свещено - в този момент повече от всеки път ", споделя Павел Дуров, в обява в “Телеграм “.

„ Телеграм “ е било най-популярното приложение за известия в Украйна, написа „ Обзървър “. Но някои специалисти показаха опасения по отношение на сигурността на данните на потребителите.

Всичко, съхранявано в неговия облак, е несъмнено криптирано, само че макар че данните са предпазени, единствено някои от функционалностите на приложението употребяват криптиране от край до край.

Така наречените „ секрети чатове “, гласови диалози и видео диалози са криптирани от „ Телеграм “, тъй че не могат да бъдат прочетени от компанията. Въпреки това, на доктрина компанията може да има достъп до друго криптирано наличие, съхранявано на сървърите, оповестяват от BBC.

На опасенията, че приложението може да бъде насила да споделя потребителски данни с Русия, неговият създател написа пост в мрежата и сподели, че е „ ангажимент да защитят потребителските данни непременно “.


В обявата си в „ Туитър “ Дуров акцентира украинското си завещание от страна на майка си, като добави, че „ трагичният спор е персонален както за него по този начин и за „ Телеграм “.

„ Някои хора се чудеха дали „ Телеграм “ е по-малко сигурен за украинците, тъй като в миналото съм живял в Русия, дано опиша на тези хора по какъв начин приключи кариерата ми в Русия, споделя Дуров.

Преди девет години той е бил основен изпълнителен шеф на „ ВКонтакте “, обществена мрежа, известна в Русия и Украйна

„ През 2013 година съветската организация за сигурност, ФСБ, изиска да им дава персоналните данни на украинските консуматори на „ ВКонтакте “, които стачкуваха против проруския президент “, споделя Дуров.

„ Отказах да се съобразя с тези претенции, тъй като това би означавало изменничество към нашите украински консуматори. След това бях уволнен от компанията, която основах и бях заставен да напусна Русия. “, добавя той.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР