Роденият в Италия изпълнителен директор на Renault Лука ди Мео

...
Роденият в Италия изпълнителен директор на Renault Лука ди Мео
Коментари Харесай

Renault иска да превърне марката си за спортни автомобили в мини Ferarri

Роденият в Италия изпълнителен шеф на Renault Лука ди Мео има много упорит проект - да преобрази скоро съживения бранд на компанията за спортни коли в " мини ​​Ferrari ", написа Bloomberg.

Alpine е 65-годишна френска марка, която Renault съживи единствено преди няколко години след две десетилетия на покой. Тази година обаче Renault е продала едвам малко повече от хиляда броя от спортните коли A110 - единствената моделна линия на марката на Alpine.

По-рано ди Мео съобщи, че 30% от продуктовата гама на Renault би трябвало да бъде прекъсната. Въпреки това в този момент той е на мнението, че точно Alpine е подготвена за разширение. По думите му в случай че Renault съчетае модерната инженерна работа на моторната спортна стратегия на Renault с " квазизанаятчийската " работа на завода на Alpine в Северна Франция, може да се получи нов авто шедьовър - " мини Ferarri ". Но пред ди Мео има доста работа, с цел да накара света да приказва за Alpine в същия дух, както за италианския производител на суперавтомобили.
 Renault най-сетне възроди спортния Alpine, в миналото юридически и в България
Renault най-сетне възроди спортния Alpine, в миналото юридически и в България

Ще се конкурира с Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C

Alpine може и в никакъв случай да не получи звездите, които Ferarri носи гордо в промишлеността, само че сигурно ще превъзхожда италианската марка по един индикатор - цената. Alpines не е евтина кола - във Франция моделът A110S стартира от 67 900 евро, или 79 500 $. Въпреки това най-евтините модели на Ferrari стартират от повече от 200 000 $.

Главният въпрос е дали фантазията на ди Мео е рентабилна. На всеобщия европейския пазар, който е пренаситен с марки, Renault се конкурира основно за бизнес ниски маржове. Френският колос загуби рекордните 7,3 милиарда евро през първото полугодие на 2020-а и даже даваше индикации, че ще приключи алианса с дългогодишния си японски сътрудник Nissan, откакто предходният шеф на обединяването - Карлос Гон, беше арестуван през 2018 година.

Моделът A110 на Alpine е любим на списанията за коли. Въпреки това обаче продажбите в международен мащаб на модела понижават от съживяването му в края на 2017 година, достигайки едвам 4 835 броя предходната година.
 Renault реализира историческа загуба от $8,6 милиарда през първото тримесечие
Renault реализира историческа загуба от $8,6 милиарда през първото тримесечие

Акциите на Nissan се сринаха с 10% за ден, откакто компанията спря да изплаща дивиденти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР