Роденият в Бразилия физик, астроном и космолог Марсело Глайзър, който

...
Роденият в Бразилия физик, астроном и космолог Марсело Глайзър, който
Коментари Харесай

Бразилски физик доказва, че науката и религията не са врагове

Роденият в Бразилия физик, астроном и космолог Марсело Глайзър, който от средата на 80-те години на предишния век живее в Съединени американски щати, беше почетен с премията,,Темпълтън‘‘, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Отличието си присъжда за да показва, че науката и религията,,не са врагове‘‘. С него се удостояват персони с извънреден принос за одобряване на духовното измерение на науката. Наградата,,Темпълтън‘‘ е финансирана от,,Джон Темпълтън‘‘ и е на стойност по-висока от тази на Нобеловата премия. Паричното измерение на оценката възлиза на 1,1 милиарда английски лири (1,4 милиона щатски долъра).

Шестдесетгодишният Марсело Глайзър е роден е Рио де Жанейро, Бразилия. Ученият живее и работи в Съединени американски щати от 1986 година От 1991 година е учител в колежа,,Дартмут‘‘. Автор е на редица книги, които засягат разнородни тематики – от произхода на Вселената до съчетаването на науката с духовността.

Глайзър е 49-ия притежател на премията,,Темпълтън‘‘, учредена през 1973г. Преди с нея са удостоявани персони от ранга на Майка Тереза, Александър Солженицин, Дезмънд Туту, Далай Лама.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР