Роденият Русия съосновател и изпълнителен директор на дигиталната банка Revolut

...
Роденият Русия съосновател и изпълнителен директор на дигиталната банка Revolut
Коментари Харесай

Не съм руски бизнесмен: Шефът на Revolut се отказа от роди...

Роденият Русия съосновател и изпълнителен шеф на цифровата банка Revolut стана четвъртият милиардер, който се отхвърли от съветското си поданство. За това заяви в понеделник съветското издание на Forbes, като базира на представител на Revolut, потвърждавайки информация на английския в. " Телеграф "

" Ник е жител на Англия ", цитира Forbes представителя на Revolut. Оттам също по този начин декларират, че след началото на съветската инвазия в Украйна, която Сторонски обществено осъди, компанията е предложила помощ за преместването на всичките си чиновници от Украйна и Русия, а също така е протекция клоновете си в Руската федерация.

Ник Сторонски, който преди този момент имаше по едно и също време съветско и английско поданство, е четвъртият предприемач от някогашните и сегашни участници в рейтинга на Forbs, които в последните месеци се отхвърлят от съветския си паспорт. През 2022 година Сторонски влезе в топ 20 на съветския лист. Неговото положение се прави оценка на 7.1 милиарда $.

Другите трима милиардери, които в последно време се отхвърлиха от съветско поданство, са притежателят на капиталовия фонд DST Global Юрий Милнер, създателят на капиталовата компания Freedom Finance Тимур Турлов и роденият в Америка финансист Рубен Варданян.

Ник Сторонски е наследник на Николай Сторонски, началник на " Промгаз ", изследователския институт на съветския държавен газов колос " Газпром ".

На 19 октомври Украйна наложи наказания на Сторонски – старши, забранявайки му да влиза в Украйна и замразявайки активите му в страната.

" Той носи отговорност за материалната и финансова поддръжка на дейности, подкопаващи или застрашаващи териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна ", стимулира се Съветът за национална сигурност и защита на Украйна.

Николай (Ник) Сторински – младши основава банковата услуга Revolut през 2015 година дружно с украинеца Влад Яценко.

След началото на пълномащабната съветска война в Украйна през февруари т.г., той се разгласи обществено неотложно преустановяване на бойните дейности. През април 2022 година той беше един от обвързваните с Русия бизнесмени, които помолиха издателите на американския Forbs да не ги назовават " съветски предприемачи ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР