Родените през най-тежката икономическа криза в България, така наречената Виденова

...
Родените през най-тежката икономическа криза в България, така наречената Виденова
Коментари Харесай

Деца, родени през Виденовата зима, били белязани за цял живот

 Родените през най-тежката икономическа рецесия в България, по този начин наречената " Виденова зима “ и като цяло в интервала 1996 – 1997 година, за цялостен живот са останали белязани от тежките условия. Това разкри в студиото на bTV доцент Рачо Стоев от института по пробна морфология и антропология на Българска академия на науките.

На 18 години родените в интервала 1996-97 год. момчета са имали растежа на 15-годишните, родени към 2000 год. При девойките разликата е още по-фрапираща – 18-годишните, родини към " Виденовата зима “ са били високи колкото 13-годишните, които са се появили на бял свят към края на предишния век.

Доц. Рачо Стоев разяснява, че данните са събирани в в интервала 2014 – 2016 година, само че към момента дори не са оповестени поради неналичието на запас на института. Той добави, че даже военните години през предишния век не са дали такива отблясъци върху популацията, както икономическата рецесия през 90-те. Причината е, по време на войните множеството население на България е било селско и единствено си е произвеждало храната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР