Родени в Актобе тризнаци бяха кръстени в чест на президента

...
Родени в Актобе тризнаци бяха кръстени в чест на президента
Коментари Харесай

Кръстиха тризнаци в чест на президента на Казахстан

Родени в Актобе тризнаци бяха кръстени в чест на президента на Република Казахстан Касим-Жомарт Токаев, съобщи кореспондентът на Казинформ базирайки се на здравния отдел на Актюбска област.

Според здравното ведомство майката е забременяла с тризнаците благодарение на инвитро процедура /IVF/. През цялата бременност положението на майката и децата е следено от лекарите на регионалния перинатален център.

При раждането дамата е подложена на планово цезарово сечение и на бял свят се появяват момчета с тегло 2 620,1 925 и 2 270 грама.

„ Новородените бяха кръстени Касим, Жомарт и Кемел. Жената забременя благодарение на IVF, беше под наблюдаване, по-късно беше направено планувано цезарово сечение. Сега децата са до майка си, всички остават под наблюдението на лекари, усещат се добре, момчетата би трябвало да наддават. Това са първите тризнаци, родени в района за последната година и половина”, оповестиха от здравното ведомство.

Заместник-областният шеф на региона Бюлбюл Елевсинова, както и началниците на здравното ведомство и на касата за наложително здравно обезпечаване поздравиха родилката и бебетата, като връчиха незабравим подарък за Деня на детето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР