Родената в Китай режисьорка от САЩ Клои Чжао сътвори история

...
Родената в Китай режисьорка от САЩ Клои Чжао сътвори история
Коментари Харесай

Клои Чжао – режисьорката, която сътвори история на наградите Оскар - slava.bg

Родената в Китай режисьорка от Съединени американски щати Клои Чжао сътвори история на 93-тите награди Оскар, ставайки първата азиатка и втората жена, удостоена с режисьорския приз, оповестяват международните организации. Тридесет и девет годишната Чжао получи първия си Оскар за елегичната история "Земя на номади ", проследяваща странствуване из американския Запад на фона на стопански разтърсвания и персоналната тъга на основната героиня (в ролята Франсис Макдорманд, която победи за трети път в кариерата си с актьорски Оскар).

Клои Чжао е родена в Китай и живее в Пекин до 14-годишна възраст, когато е записана в интернат в Лондон. Завършва гимназия в Лос Анджелис, след което учи във кино школа в Ню Йорк. Чжао е първата цветнокожа жена с номинация за режисьорски Оскар. Тя беше номинирана по-малко от месец откакто получи Златен глобус за постановка, ставайки едвам втората дама и първата цветнокожа жена с сходен триумф.

Първият филм, режисиран от Клои Чжао, е "Песните, на които ме научи брат ми ". Зад гърба си режисьорката има няколко самостоятелни плана, измежду които "Ездачът " и "Земя на номади ". Следващият е радикално друг - Чжао застава зад камерата, с цел да снима кино лентата "Вечните " от киновселената на Marvel. В проточилия се награден сезон, в който да се предвижда изявен любимец беше същинско предизвикателство, Клои Чжао въпреки всичко съумя да се открои със своята драма "Земя на номади ".
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР