Родената в Калифорния фигуристка Зу И, която се състезава за

...
Родената в Калифорния фигуристка Зу И, която се състезава за
Коментари Харесай

Тя искаше да се докаже, но падна на леда...Китай я съсипа

Родената в Калифорния фигуристка Зу И, която се състезава за Китай, искаше да се потвърди на леда по време на дебюта си в неделя. Вместо това обаче тя бе подложена на яростна рецензия в китайската обществена мрежа, откакто падна два пъти на леда. Милиони се състезаваха да оплюват 19-годишното момиче и да търсят отговор на въпроса за какво Китай е показан от фигуристка, родена в Съединени американски щати за сметка други локални състезателки. Коментар, гласящ „ Това е срам “, събра 11 000 лайка в мрежата. Зу в действителност не съумя да извърши програмата си добре – като се изключи че падна, тя не съумя да направи и още един скок и в последна сметка бе класирана на последно място.



Момичето бе същински смутено от представянето си и през сълзи разгласи:„ Мисля, че бях под голямо напрежение, знаех, че всички в Китай са учудени от селекцията и желаех да им покажа какво мога, само че за жалост не съумях. “



Китайските състезатели са подложени на голям напън за положителни достижения на Олимпиадата, като на всеки орден се гледа като знак за държавна мощност. Зу е измежду най-малко още десетима спортисти, родени отвън родината си, които обаче Пекин селектира с упоритостта за повече медали.

Зу е родена в Ел Ей в семейство на имигранти. За да се състезава за Китай, през 2018 година тя се отхвърля от американското поданство и даже трансформира името си от Бевърли Зу на Зу И.



Критиките и недоволството от Зу са в ослепителен контрастност с обожанието към друга състезателка, която също не е родена в Китай – Айлин Гу.

18-годишната скиорка свободен жанр е най-голямата вяра на Китай за олимпийското злато. За разлика от Зу, тя е обичана в страната, тъй като се показва чудесно в своята дисциплинираност, а и приказва китайски.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР