Родената в България актриса Нина Добрев зарадва българските си (и

...
Родената в България актриса Нина Добрев зарадва българските си (и
Коментари Харесай

Нина Добрев дава урок по български жаргон

Родената в България актриса Нина Добрев зарадва българските си (и не само) фенове, като даде къс урок по български диалект.

Видеото е част от самодейност на Vanity Fair, в която звезди се пробват да обяснят характерни думи от родните си страни.

Във видеоурока звездата от „ Дневниците на вампира " се пробва да изясни на британски (в по-голямата част успешно) известни български изрази.

Е, хубавицата срещна няколко усложнения с думи като „ кифла ", „ дреме ни шапката " и „ да си във кино лентата ", само че можем да определим начинанието ѝ като сполучливо. Трябва да отбележим, че Нина приказва превъзходен български, поради обстоятелството, че живее в Канада от двегодишна възраст.

" Родителите ми не ни разрешаваха да си приказваме на британски у дома. Той беше за учебно заведение, а у нас - единствено български. Те доста държаха да запазим майчиния си език и по това време доста се впечатлявах, че приятелите ми си говореха единствено на британски и аз желаех същото. А в този момент съм доста щастлива, че стана по този начин, тъй като аз съм българка и това е моят генезис ", показа през 2017 година Нина Добрев в изявление за bTV.

През годините Нина нееднократно е доказвала, че владее отлично родния си език. Реплики на български бяха включени в сериала, който я направи световноизвестна - „ Дневниците на вампира ", актрисата приказва на български и в няколко телевизионни излъчвания, както и в скорошно взаимно изявление с Ева Лонгория.

Нина Добрев е родена през 1989 година в София. Бъдещата актриса е на две години, когато родителите ѝ вземат решение да се реалокират в Канада. Нина става световноизвестна с ролята на Елена в хитовия сериал " Дневниците на вампира ". След шест сезона напуща поредицата, като се завръща за финала ѝ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР