Родена в Иран и пребиваваща в Холандия, 30-годишната изпълнителка вече

...
Родена в Иран и пребиваваща в Холандия, 30-годишната изпълнителка вече
Коментари Харесай

Авангардната иранска изпълнителка Sevdaliza идва в София

Родена в Иран и пребиваваща в Холандия, 30-годишната изпълнителка към този момент има зад тила си професионална баскетболна кариера, късометражен филм и дебютен албум с 16, напоени с страст, части. На 10 февруари, магнетичната певица ще стъпи и у нас, на сцената в зала ДНК, като последваща точка от огромното Wanderess турне в Европа.

Ирано-холандската звезда SEVDALIZA е артист, текстописец, режисьор и композитор. Напуска Техеран на 5-годишна възраст, а на 16 прекрачва прага на музиката сама. Благодарение на дисциплината, която ѝ дава спортът, доближава висините на изкуството и основава музика, която мъчно може да бъде разказана. Миксира стилове като трип-хоп, пънк, нео соул, алтърнатив R&B и грайм, само че не пропуща да добави и други жанрове, с които да изпъстри облика си. Освен посредством музиката, тя прави огромно усещане и с образните прекарвания, в които потапят клиповете ѝ. „ Музиката не е единствено музика, а и визия. Обичам да сътворявам хипнотични облици, всеки със лична тежест “, споделя Sevdaliza.

Лириките ѝ съвсем постоянно са повлияни от велики писатели и съдържат огромна доза метафизичен разсъждения, с тематики като полово многообразие и усещане на страстите. Sevdaliza си играе със симулация на идентичности и мечти, които мъчно могат да бъдат разграничени от действителността. Чрез творчеството си, тя основава свят, в който всичко е допустимо. Първият ѝ мини-албум The Suspended Kid излиза през януари 2015 и се трансформира в интернационално приет дебют. Малко по-късно същата година излиза и Children of Silk. Междувременно, музиката ѝ звучи по всемъзможни фешън сцени, както и в късометражния филм Formula, в който взе участие и самата тя в основната роля. През април тази година SEVDALIZA издава дебютния си студиен албум ISON, който получи похвали от съвсем всички международни медии и беше последван от разпродадено турне в Европа и Съединени американски щати.

Визуалните резултати към клиповете от албума още веднъж впечатляват, а клипът към песента Marilyn Monroe се включва в годишната ранглиста на списание FACT. Това не е първият път, в който 30-годишната звезда получава самопризнание за видеата си, тъй като три години по-рано, видеото ѝ към Sirens of the Caspian попада в топ 10 видеа на 2014 година.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР