Родена през 1958 година в Бей Сити, Мичиган, с името

...
Родена през 1958 година в Бей Сити, Мичиган, с името
Коментари Харесай

Мадона – красива и дръзка на 60

Родена през 1958 година в Бей Сити, Мичиган, с името Мадона Луиз Вероника Чиконе, тя стартира музикалната си кариера през 1979 година, с цел да се трансформира в международна поп икона.

Продажбите на албумите на Мадона възлизат на към 400 милиона $ и тя е най-богатата певица, работеща в Съединени американски щати – със положение от 600 милиона $. След нея са Селин Дион и Барбра Стрейзънд. Освен на музикалната сцена, Мадона се изявява още като актриса, композитор, текстописец, фешън дизайнер и публицист.

 7654 Тя е третото от общо осем деца в фамилията на Силвио Чиконе – наследник на италиански емигранти. Майка й, която е с френско-канадски корени, умира на 33 години, когато Мадона е едвам на 5. Бащата наема детегледачка, за която по-късно се дами. Двамата имат две деца. Бъдещата певица

израства в мощно католическа атмосфера

Като дребна върви на уроци по пиано, след което се ориентира към балета. Мадона учи в гимназията Рочестър Адамс, където е цялостна отличничка и взе участие в учебния мажоретен състав. После постъпва в Мичиганския университет, само че под въздействието на своя преподавател по танци изоставя следването и единствено след един учебен срок се реалокира в Ню Йорк, с цел да търси триумф като танцьорка. Учи съвременни танци при легендата Марта Греъм.

След като през 1979-а взе участие като танцьорка в международното турне на френската диско звезда Патрик Ернандес, Мадона взема решение да изостави танците и се насочва към музика.

От началото на 80-те години до през днешния ден тя прави шеметна музикална кариера. На сцената на първите годишни музикални награди на MTV 26-годишната тогава певица прави придвижвания, събуждащи неприлични асоциации. Изрусената й коса с кестеняви корени, секси дантелените ръкавици, бельото и коланът с надпис „ Boy Toy “ стават непокътната нейна марка по това време.

„ Vogue “ е определен за един от най-хубавите клипове на всички времена, предаван по MTV. Певицата има голям триумф, 13 издадени албума, 10 международни турнета. На 29 август 2009 година пее за първи път в България на националния стадион „Васил Левски“ в София. През 1997 година

получава „Златен глобус“

за ролята си на Евита Перон във кино лентата „ Евита “.

Мадона е толкоз скандална и провокативна, че църквата я анатемосва поради песента й „Like a Prayer“. Във видеото на парчето тя е облечена в алена рокля, танцува на фона на госпъл хор, горящи кръстове и целува афро светец. Католическата общественост е възмутена.

Мадона влезе в борба и с президента Рейгън, призовавайки го с песента си „Papa don’t preach“ да не се кара на своите девойки (американските жени), които желаят да създадат аборт.

Певицата е известна с неизчерпаема сила, безупречна фигура и спартански метод на живот. Поддържа тялото си с тежки спортни натоварвания. Майка е на 6 деца, 4 от които са осиновени. Тъй като на 12-годишния й осиновен наследник Дейвид предсказват блестяща кариера във футбола, тя се реалокира с цялото си семейство в Португалия, с цел да може момчето да тренира в школата на „ Бенфика “. За задачата Мадона си купи имение за над 6,3 милиона щатски $ наоколо до Лисабон.

Говори се обаче, че 60-годишната звезда е избрала да живее отвън Съединени американски щати, с цел да избяга от президентското ръководство на Доналд Тръмп.
Сега, във връзка 60-годишнината си, Мадона прави благотворителен план за набиране на средства за децата в Малави и събраните пари надвишават 200 хиляди $.

Преди рождения си ден Мадона разгласява своя фотография. „Разходка през лабиринта на Медина по време на апела за молитва“, написа тя в страниците си във Фейсбук и Instagram в навечерието на празника си. Качи и видео, снимано по улиците на античния пазар в свещения мюсюлмански град. „Рожден ден, чудо, авантюра“, добави Мадона към него.

Казано от певицата:

 987 * „ Корава съм, амбициозна съм и знам тъкмо какво желая. Ако това ме трансформира в кучка, окей. “
* „ Много хора се опасяват да кажат какво желаят. За това и не получават каквото желаят. “
* „ Когато се съмняваш, хвани се като Господ. “
* „ Винаги съм си мислела, че би трябвало да се държат с мен като със звезда. “
* „ Искам да съм като Ганди, Мартин Лутър Кинг и Джон Ленън. Но да остана жива. “
* „ Отидох в Ню Йорк. Имах фантазия. Исках да съм огромна звезда. Не познавах никого. Исках да танцувам. Исках да пея. Исках да правя всички тези неща. Исках да направя хората щастливи. Исках да съм известна. Исках всички да ме обичат. Работих в действителност крепко и фантазиите ми се сбъднаха. “
* „ Много се удивлявам на дами като Марта Греъм и Фрида Кало, тъй като те са отказали да извършват стандартната роля на дами. Не са отговаряли на упованията на обществото за женското държание. “
* „ Всички хора заслужават да се отнасят с тях с почитание: гейове, хетеро, би, черни, бели, дами, мъже, мюсюлмани, християни, будисти… Любовната гражданска война не се бори единствено за правата на дамите, а за правата на всяко живо създание на планетата. “
* „ Мъжете в никакъв случай не ги атакуват, тъй като остаряват. Само дамите. Така че за мен борбата не е завършила. “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР