Родена е на 24 септември 1901 година във Виена, Австро-Унгария,

...
Родена е на 24 септември 1901 година във Виена, Австро-Унгария,
Коментари Харесай

Родена е Александра Адлер, австрийска невроложка

Родена е на 24 септември 1901 година във Виена, Австро-Унгария, второ от четири деца в фамилията. Следвайки стъпките на татко си, получава здравна степен през 1926 година от Виенският университет, по-късно специализира психиатрия, завършвайки стажа си в невропсихиатричната клиника на университета. Тя е една от първите дами, които практикуват неврология и в личната си страна – Австрия и в Съединени американски щати.
Адлер се реалокира в Съединени американски щати през 1935 година заради нацисткия режим. Там работи в Харвардското здравно учебно заведение. От 1944 година е гостуващ професор в Университета „ Дюк “, а от 1946 има частна процедура в Северна Каролина.
 Родена е Сюзан Валодон, френска художничка Родена е Сюзан Валодон, френска художничка
Сюзан Валодон (на френски: Suzanne Valadon, 23 септември 1865 – 7 април 1938) е френска художничка. През 1894 година Валодон става пъ...
Като психотерапевт е измежду водещите систематизатори и интепретатори на работата на татко си, която излага за пръв път в „ Zeitschrift für Individual-Psychologie “ със публикация от 1929 година върху „ техниката на предоставяне на препоръки за образование на деца “ и от 1935 със публикация, засягаща „ граничните положения сред неврозите и психозите “. Прави последователен обзор в книгата „ Guiding Human Misfits “, издадена и в Съединени американски щати и в Англия с второ издание през 1948 и немско през 1990 година. Допринася също и за разбирането на неврологичната основа на множествената склероза. Адлер и харвардският неврохирург Трейси Джаксън Путнам правят аутопсионно проучване на мозъка на жена, диагностицирана с множествена склероза.
Умира на 4 януари 2001 година в Ню Йорк на 99-годишна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР