РОДАНТ, Северна Каролина (ВЪЛНИЧНО) — Започна работа по проактивно събаряне

...
РОДАНТ, Северна Каролина (ВЪЛНИЧНО) — Започна работа по проактивно събаряне
Коментари Харесай

Започва разрушаването на домовете Rodanthe на брега на океана, закупени от Park Service

РОДАНТ, Северна Каролина (ВЪЛНИЧНО) — Започна работа по самодейно срутване на две къщи на Outer Banks, преди да паднат в морето, както доста други през последните години.

В сряда екипажи от основаната в Северна Каролина W.M. Dunn Construction, LLC унищожи първата от двете къщи на 23292 и 23298 East Beacon Road в Rodanthe. Идеята е да се ограничи и минимизира количеството парчета, които биха се получили, в случай че домовете паднат сами в океана.

Всичко се прави посредством това, което не употребява финансиране от данъкоплатците. Вместо това той черпи финансиране от Фонда за запазване на земята и водите , който влага облагите от лизинг на петрол и газ в морето „ за придобиване на земи, води и ползи към тях, нужни за реализиране на естествени, културни, диви животни и отдих задачите на ръководството на Националната паркова работа. “

Междувременно притежателите на домовете получават обективна пазарна стойност за парцелите, споделя Парковата работа.

Свързани истории:

Тиктакаща бомба с прилив: Малко благоприятни условия за ерозиращия плаж OBX, само че купувачите на жилища не престават да прииждат

Последното сриване на къща Rodanthe акцентира нуждата от поддържане на плажа

Изпълнители, доброволци, Националната паркова работа оказват помощ за почистването на плажа след сриване на къщи в OBX

W.M. Дън получава $72 500, с цел да отстрани двата парцела през идващия месец, а по-късно прилежащите имоти ще бъдат отворени още веднъж за обществеността.

Всичко това идва, откакто пет къщи на брега на океана в Роданте рухнаха в океана в предишното няколко години. Ето хронологията, споделена от Park Service.

29 май 2020 година : Необитаема къща се срути през нощта на 23238 Sea Oats Drive, Rodanthe.

9 февруари 2022 година : В един спокоен зимен ден необитаема къща се срути на 24183 Ocean Drive, Rodanthe.

10 май 2022 година : По време многодневен северно-великден, необитаема къща се срути на 24235 Ocean Drive, Rodanthe. Срутването е станало в ранните утринни часове.

10 май 2022 година:  По време на многодневен северовеликден необитаема къща се срути на 24265 Ocean Drive, Rodanthe. Срутването е станало в ранните следобедни часове.

13 март 2023 година:  По време на неприятно време необитаема къща се срути на 23228 East Point Drive, Rodanthe.

В бъдеще Службата на националния парк и локалните водачи преглеждат вероятно разширение на програмата за изкупуване, само че мениджърът на Dare County Боби Аутен каза , че това не наподобява дълготрайно решение на фона на продължаващата ерозия на плажа и бъдещото повишаване на морското ниво.

„ Това е решение за тези къщи, които през днешния ден са застрашени, само че не е решение за тези къщи, които ще бъдат застрашени след пет или 10 години, тъй като пясъкът и ерозията ще продължи да се движи на запад “, сподели Outten. „ Само закупуването на къщи на брега на океана не взема решение казуса за това, което тогава ще бъде идващият ред къщи на брега на океана. “

Оутен споделя, че окръгът не може да си разреши да заплати милионите долари за поддържане на плажа, в който се изпомпва пясък, с цел да се построи плажът, за този сектор от брега на океана в Rodanthe. Възможно е обаче да има федерално финансиране, изключително когато става въпрос за отбрана на NC Highway 12, която се намира тъкмо оттатък тези застрашени домове. Можете да прочетете повече за натискането в

За най-новите вести, прогнозата за времето, спорта и поточно видео отидете на WAVY.com.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР