родажбите на музикални CD-та в САЩ за 2021 г. се

...
родажбите на музикални CD-та в САЩ за 2021 г. се
Коментари Харесай

Продажбите на аудио CD-та тръгнаха нагоре за пръв път от 20 години

родажбите на музикални CD-та в Съединени американски щати за 2021 година се усилиха за първи път от съвсем две десетилетия съгласно данни, оповестени от Асоциацията на звукозаписната промишленост на Америка (RIAA). Продажбите набъбнаха от 31.6 милиона през 2020 година до 46.6 милиона през 2021 година, а приходите от носителя набъбнаха от 483.2 милиона $ на 584.2 милиона $. Данните на RIAA удостоверяват сходен отчет от MRC Data, оповестен по-рано тази година, написа hicomm.bg

Въпреки че продажбите на компактдискове към момента са надалеч от своя пик от 2000 година – когато съвсем милиард CD албума са били доставени в Съединени американски щати, – нарастването е различен основен детайл от възраждането на физическата музика. Продажбите на плочи непрестанно нарастват към този момент повече от десетилетие и половина и доближиха 39.7 милиона бройки в Съединени американски щати през 2021 година, донасяйки 1 милиард $ доходи.

Комбинацията значи, че физическите медии като цяло претърпяха първото си нарастване на продажбите от 1996 година насам, само че стриймингът остава цар в сектора. Платените абонаменти съставляват 57.2% от приходите, измерени от RIAA през 2021 година на 8.6 милиарда $, до момента в който поддържаните от реклами стрийминг услуги донесоха 1.8 милиарда $. Междувременно продажбите на CD и винил албуми, взети дружно, съставляват по-малко от 11 % от приходите.

Ще е доста забавно да забележим дали това възобновление на компактдисковете съответно ще продължи, до момента в който светът излиза от две години карантина заради пандемия. CD-тата са чудесни за слушане на музика вкъщи, само че не сме виждали някой да носи в близост муден портативен CD плейър от години. И до момента в който плочата предлага друг тон спрямо цифровата музика, компактдисковете съдържат цифрова музика, която всъщност е идентична с това, което се предлага от музикални услуги без загуби от Apple и Amazon (макар че - най-важното - не и от Spotify).

От друга страна, компактдисковете към момента оферират нещо, за което чисто цифровите услуги могат единствено да мечтаят: прелестен физически обект, цялостен с обложка на албуми и същинско възприятие за благосъстоятелност. Освен това има го и чувството, че повече от парите ви отиват непосредствено за актьор, а не за стотинките, предлагани на ария от стрийминг корпорациите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР