Роботизираните фабрики помогнаха на компанията да подобри експертизата си в

...
Роботизираните фабрики помогнаха на компанията да подобри експертизата си в
Коментари Харесай

Adidas заменя американските и европейските роботи с азиатски

Роботизираните заводи помогнаха на компанията да усъвършенства експертизата си в новаторското произвеждане

Германският производител на спортно облекло Adidas обмисля да затвори високотехнологичните си роботизирани фабрики в Германия и Съединените щати. Производството в две от фабриките, отворени за да сближат потребителите с пазара, ще бъде прекратено най-късно до края на април 2020 година и преместено в Азия, оповестява Reuters.

Според компанията разширението на индустриалния развой в Азия ще бъде по-икономичен и еластичен, само че в това време не посочва съответна причина за затварянето на заводите, които са се потвърдили като скъпи, с неприложими за други артикули технологии.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Създадена през 1949 година от обущаря Ади Даслер, Adidas реалокира по-голямата част от производството си от Европа в Азия и в този момент разчита на работна ръка от над от 1 млн. души във заводи, част от които са на територията на Китай и Виетнам.

През 2016 година тя стартира всеобщо произвеждане на обувки в роботизирания цех Speedfactory в баварския град Ансбах, а през идната година открива ново дружество наоколо до Атланта в Съединени американски щати. Тези софтуерни фабрики на немския производител са част от тактиката му за покриване на потребностите от разнообразни стилове на огромните пазари, за понижаване на разноските за заплати и за по-бърза доставка на артикули.

Какво следва?

Роботизираните заводи помогнаха на компанията да усъвършенства експертизата си в новаторското произвеждане, само че сега стремежът е доставчиците да приложат софтуерният прогрес, твърди Мартин Шанкланд, началник на основните интервенции на компанията. Автоматизираните индустриални процеси ще бъдат употребявани за изработването на нова, по-широка гама обувки за тичане с минимално време за направа. Компанията ще продължи да тества нови процеси в така наречен adiLab в Шайнфелд, Германия.

Adidas ще продължи да работи взаимно с ръководещата заводите компания Oechsler в други сфери на производството като направа на подметки за обувки от серията Boost за футболни обувки, а също и 3D принтирани такива.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР