Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на

...
Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на
Коментари Харесай

Роботизирани системи ще се скъсява срока за пробите за алкохол и наркотици

Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на водачите за алкохол и опиати, с цел да може резултатите да излизат до една седмица. За задачата към този момент са отделени средства, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Въпросът е разискван на състоялата се междуведомствена среща за пътна сигурност при премиера акад. Николай Денков. 
Намерението е три лаборатории в страната да бъдат оборудвани със модерна техника до март идната година. Процедурите за това ще бъдат придвижени оптимално бързо, осведомят от правителствената  пресслужба.
Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " ще изследва европейската процедура за разграничение на използването на опиати от приемането на избрани медикаменти, които могат да дадат позитивни проби за неразрешени вещества. Въпросът ще бъде обсъждан на експертно равнище с токсиколози, фармацевти и други експерти. 
В мощ са измененията в Наказателен кодекс, според които транспортното средство се лишава, ако има съществуване на опиати или пък концентрацията на алкохол в кръвта на лидера е над 1,2 промила. А в случай че транспортното средство не е на управлявалия го сега на нарушаването, следва да се заплати неговата равноценност.
Вече има случай на наказан пийнал водач от град Искър да заплати цената на автомобила, с който е заловен да кара в нетрезво положение. Пробата на лидера е посочила 1,9 промила алкохол, а на мъжа е наложено наказване от 6 месеца условно отнемане от независимост, както и санкция от близо 4000 лева, на колкото е оценен автомобилът.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР