Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на

...
Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на
Коментари Харесай

МС: Роботизирани системи ще скъсят срока за проверка на пробите за алкохол и наркотици

Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на водачите за алкохол и опиати , с цел да може резултатите да излизат до една седмица. За задачата към този момент са отделени средства, стана ясно на постоянната междуведомствена среща за пътната сигурност , която се организира при премиера акад. Николай Денков през днешния ден.

Намерението е три лаборатории в страната да бъдат оборудвани със модерна техника до март идната година. Министър-председателят получи увещание, че процедурите за това ще бъдат придвижени оптимално бързо.

Акад. Денков разпореди на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ да изследва европейската процедура за разграничение на използването на опиати от приемането на избрани медикаменти, които могат да дадат позитивни проби за неразрешени вещества. Въпросът ще бъде обсъждан на експертно равнище с токсиколози, фармацевти и други експерти.

Акцент на днешната полемика беше Планът за деяние 2024-2026 , който се изготвя  според Закона за придвижването по пътищата и е в осъществяване на Националната тактика за пътна сигурност. Според министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков основна мярка в документа е  дигитализацията на данните за положението на пътната инфраструктура и така наречен пътни такъми – пътни знаци, маркировка и други

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР