Роботизираната Elevate може да преодолява стени с височина до 1,5

...
Роботизираната Elevate може да преодолява стени с височина до 1,5
Коментари Харесай

Hyundai показа прототип на ходеща кола

Роботизираната Elevate може да преодолява стени с височина до 1,5 метра

Роботизираната кола Elevate има крайници, може да върви или да пълзи по сложен терен (снимка: Hyundai)

Концепция за ходеща кола Elevate показва Hyundai на видеоклип по време на конференцията си международното ревю за потребителска електроника CES 2019, което се организира тази седмица в Лас Вегас.

Роботизираната кола има крайници, с цел да върви или да пълзи по сложен терен. Подобна машина би могла да се движи там, където нормалните коли не могат. Например, в случай че возилото е излязло от пътя и е попаднало в преспа сняг, то ще може да се изправи на крайници и да излезе, с цел да се върне на автомобилното платно.

Концептуалното возило Elevate може да преодолява стени с височина до 1,5 метра, като в същото време резервира равнището на купето на автомобила паралелно на земята.

Краката на Elevate се разгъват и прибират, с цел да може возилото да се движи и като елементарна кола (снимка: Hyundai)

Малкият модел, показан в Лас Вегас, има четири механични крайници с колела. Те заимстват методите на придвижване на бозайниците и рептилите, което разрешава на машината да се движи във всевъзможни направления, разясняват от Hyundai.

Краката могат да се разгъват и да се прибират, с цел да може возилото да се движи и като елементарна кола. Корейският производител е работил по автомобила с крайници в продължение на три години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР