Роботите са един от ключовите фактори за превръщането на LG

...
Роботите са един от ключовите фактори за превръщането на LG
Коментари Харесай

LG изследва нови възможности за бизнес приложение на роботите си с разширяването на портфолиото

Роботите са един от основните фактори за превръщането на LG в водач при изкуствения разсъдък

След като показа гамата си от роботи преди година, LG Electronics (LG) изненадва публиката с още нововъведения в тази област и ще покаже три нови работни робота по време на ревюто за потребителска електроника CES 2018. Създадените от LG концептуални роботи са особено създадени за приложимост в хотели, летища и супермаркети. Тези модели засвидетелстват уговорката на LG към този бизнес сегмент и желанието на компанията да разраства продуктовото си портфолио за роботика.

LG показва новата си CLOi (КЛОУИ) марка с роботи, като част от нея са робота-сервитьор (Serving Robot), робота-пиколо (Porter Robot) и робота-пазарска количка (Shopping Cart Robot). Те са новите оферти на компанията след лансирането на тестовия робот за даване на насоки по летищата (Airport Guide Robot) и тестовия робот за разчистване на летища (Airport Cleaning Robot), чиито изпитвания неотдавна завършиха сполучливо в границите на интернационалното летище в Корея. Роботът-косачка (Lawn Mowing Robot) и вежливият Hub Robot, които неотдавна участваха в проби в една от най-големите финансови институции в Корея, са също част от продуктовото семейство на CLOi.

Целта на роботът-сервитьор е бързо и дейно да разнася храна и питиета на гостите и клиентите в хотелите и чакалните в летищата. Роботът може да достави храна и освежаващи питиета когато и да е, а с помощта на вградения си плъзгащ се поднос, той може елементарно и безвредно да сервира. След като доставката бъде доказана от клиента, роботът-сервитьор се връща на изходната си позиция изцяло независимо.

Роботът-пиколо е основан за да доставя багаж до стаите на гостите. Той понижава неудобствата, свързани с бавното обслужване и дългото изчакване по време на един хотелски престой. Роботът-пиколо може да се оправи и с експресни услуги по регистрация на настаняване, както и да обработва заплащания, което дава опция на заетите посетители да освободят хотелската стая и багажът им да бъде доставен до изчакващ автомобил за рекордно малко време.
LG ползва експертизата си в роботиката и с цел да усъвършенства извършването на покупки в премиум супермаркети. С помощта на робота-пазарска количка клиентите могат да сканират продуктите, употребявайки четеца на баркодове, вграден в робота и по този начин да преглеждат цените. Клиентите също разполагат с цялостния си лист с покупки на предния екран на робота. Посредством смарт телефон приложение роботът може да насочва пазаруващите към продуктите, които са избрали.
CLOi роботите на LG ще бъдат разработвани паралелно с ThinQ- марката за изкуствен интелект (AI) при потребителската електроника и домакинските уреди на компанията. CLOi е марка, която е основана да дава по едно и също време прочувствено взаимоотношение и новаторско улеснение на клиентите, употребяващи AI технологии.

" Част от бъдещата тактика за разгръщане на LG е разширението на портфолиото от роботи, които могат да внесат същинско улеснение и нововъведения в живота на клиентите ни, " сподели Рю Хйе-джунг, завеждащ дивизията за умни технологии в LG Home Appliance & Air Solutions Company. " Ще продължим да развиваме необятна гама от артикули при роботите за дома и бизнеса, като в същото време ще търсим нови способи, по които да допринесем за развиването на роботиката. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР