Роботите Roomba трябва да преодоляват всевъзможни препятствия по време на

...
Роботите Roomba трябва да преодоляват всевъзможни препятствия по време на
Коментари Харесай

Когато умна прахосмукачка срещне мързеливо куче…


Роботите Roomba би трябвало да преодоляват всевъзможни трудности по време на разчистване
(снимка: iRobot)

Роботизирана прахосмукачка означи на картата си отпечатъка на „ инатливо куче”, което не се маха, до момента в който тя чисти помещението. Случаят незабавно стана доста известен в обществените мрежи.

Извънредно ленив млад лабрадор се оказа „ заснет” от робота. Roomba обрисувала тялото на спящото куче на пода в своята карта на почистването, тъй като на машината решил, че това е „ имобилен обект”, който следва да се заобикаля.
още по тематиката
Роботите-прахосмукачки са чудесни устройства, които могат да бъдат скъп асистент в семейството. Но техните качества за разчистване са лимитирани поради неподвижни предмети като мебели. Или като… изключително мързеливи домашни любимци.

Споделяйки фотография на „ картата на пода”, подадена от Roomba след разчистване на къщата, братът на собственичката на прахосмукачката написа в: „ Леле майко, Roomba-та на сестра ми рисува кучето на картата на пода, тъй като то не ще и не ще да се помръдне!”

Отпечатъка на кучето, който Roomba нарисува в своята карта на разчистване
(снимка: @ccarman602 /Twitter)

Публикацията бързо се популяризира из интернет, а хората бяха изумени от категоричността на кучето да остане съвършено неподвижно от самото начало: даже обособените му лапи са „ картирани” от робота.

Самата жена няма Twitter, само че нейният брат и щерка му продължиха да описват в интернет за мързеливия лабрадор и неговите взаимоотношения с домашния.

Племенницата показа във връзка фотографията: „ Това е Мечо, кучето на сестрата на баща! Той е на 7 месеца и тежи 35 кг. Майка споделя, че Roomba постоянно му прегазва опашката… Но Мечо не се интересува”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР