Роботиката и новите технологии ще се прилагат в масовото и

...
Роботиката и новите технологии ще се прилагат в масовото и
Коментари Харесай

Европейски проект внедрява роботиката в иновативни училища




Роботиката и новите технологии ще се ползват в всеобщото и специфичното обучение, демонстрират резултатите от европейски план за новаторско обучение, основано на роботиката и осведомителните технологии, осъществен от Института по роботика към Българска академия на науките взаимно с Технологичния институт на Източна Македония и Трaкия в Кавала (Гърция) и Университета в Сплит (Хърватия).

Другата цел на плана, финансиран по програмата на Европейския съюз за стимулиране развиването на Дунавския район (EUSDR, DSPF) и Виена, е основаване на районна мрежа от експерти за партньорски начинания и продан на познания, както и полагане на основите за предстоящ стратегически план, обвързван с въвеждането на новаторски софтуерни решения за възстановяване на цялостния учебен развой.



В рамките на плана са създадени въпросници и са извършени анкети в страните участнички - България, Гърция, Хърватия, Англия, Франция, Черна гора, Италия и Австрия, както и представители от повече от 15 организации. Основата цел на анкетите е изследване на настройките на учители, родители и специалисти към възможното въвеждане на нови роботизирани технологии в просветителните институции. Хуманоидните и нехуманоидни роботи, виртуалната и добавената действителност и други технологии за развиването на децата се възприемат позитивно от учители, родители и специалисти, демонстрират резултатите от тези анкети.

Друг значим резултат от плана е детайлният разбор на съществуващите технологии и тяхната употреба по основни критерии за четири възрастови групи – 5 - 6 г.; 7 до 9 г.; 10 до 12 година И 13 до 16 година Критериите включват: цена и надеждност; нужда от спомагателни образования за учителите; в каква степен подкрепят образната ориентировка и мобилността; когнитивните умения; уменията за решение на проблеми; кооперативната игра и обществените умения; прочувствената интелигентност; мотивацията за образование и други

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР