Роботи обслужват клиентите във високотехнологичния хотел "Флай зу" до централата

...
Роботи обслужват клиентите във високотехнологичния хотел "Флай зу" до централата
Коментари Харесай

В хотел на Алибаба роботи обслужват клиенти

Роботи обслужват клиентите във високотехнологичния хотел "Флай зу " до централата на китайския колос в онлайн търговията "Алибаба " в град Ханчжоу, на 170 км югоизточно от Шанхай, съобщи Ройтерс.

Роботите са сиво-черни, високи към метър и имат овална форма. Тяхното обслужване не се въздейства от човешкото отношение.

Клиентите се записват, заплащат и напущат хотела посредством личния си смарт телефон и посредством лицево различаване, само че това може да стане и с паспорт или с различен персонален документ. От "Алибаба " желаят да проучат доколко клиентите са удовлетворени от обслужването с роботи. Асансьорът и стаята в хотела се отварят също посредством сканиране на лицето на клиента. Интериорът на "Флай зу " е във футуристичен жанр с бели заоблени стени - сходно на галактически транспортен съд. Клиентът командва гласово климатика, осветлението и завесите в стаята, а по същия метод може и да си поръча храна. В бара на хотела също се поръчва със смарт телефон приложение. Роботът сервира ястията, а роботизирана ръка подготвя 20 типа коктейли.

Някои услуги, свързани с различаване на лицето, могат да се употребяват единствено от клиенти с китайски документ за идентичност.

Освен хотел и ресторант, Алибаба поддържа и високотехнологични книжарници и магазини за хранителни артикули. Последните в Китай са над 100 и се одобряват позитивно от потребителите. Изкуственият разсъдък и високите технологии освен спомагат за развиването на е-търговията, само че и откриват нови пазарни ниши за Алибаба.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР