Роботи, които говорят повече от 53 езика, проверяват температурата на

...
Роботи, които говорят повече от 53 езика, проверяват температурата на
Коментари Харесай

В Белгия роботи мерят температура и проверяват дали хората носят маски

Роботи, които приказват повече от 53 езика, ревизират температурата на хората и дефинират дали те носят маските си вярно, заработиха на първа линия в в Университетската болница в Антверпен, написа Ройтерс.

Фабрис Гофен, изпълнителен шеф на основаната в Белгия " Зоработс “, съобщи, че неговите роботи към този момент са в лечебни заведения, домове за обществени грижи и хотели от 2013 година, само че в този момент са си намерили нова нова роля. Роботите му няма да могат да тестват за COVID-19, само че биха могли да записват признаци на болестта.

„ Голямото преимущество на този робот по отношение на закрепения терминал е, че той може да се движи, да се приближава до хората, да приказва с тях на родния им език. Той приказва повече от 53 езика “, сподели Гофен пред Ройтерс.

Микаел Ванмекелен, шеф на операционните зали в болничното заведение, изясни, че хората, които демонстрират признаци на тресчица, могат да бъдат ориентирани от робота до особено отделена зона.

Болницата нормално приема по 2 000 пациенти дневно,  като от другата седмица тя ще се върне към естествения си график на работа, откакто белгийското държавно управление разхлаби ограничаващите ограничения в страната.

Роботите костват 30 хиляди евро, като Франция, Нидерландия, Съединени американски щати и Руанда към този момент също са закупили няколко бройки.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР