Роботи, интерактивни стаи, 3D очила, космически изследвания – това са

...
Роботи, интерактивни стаи, 3D очила, космически изследвания – това са
Коментари Харесай

В "bTV Репортерите": Как новите технологии промениха българското училище

Роботи, интерактивни стаи, 3D очила, галактически проучвания – това са единствено част от новите средства и занимания в клас.

Бургас. Бившият дом за деца, лишени от наставнически грижи, през днешния ден е трансфорат в по-различно учебно заведение.
Снимка: btvnovinite.bg
Интелигентната оранжерия, която мери температура и мокрота, и алармира при нужда от поливане.
Снимка: btvnovinite.bg
Хранилка за домашни любимци, която се задейства с мобилно приложение. И в случай че си мислите, че след изписването, една тетрадка не може да се употребява още веднъж, Ния ще ви опровергае
Снимка: btvnovinite.bg
„ От нея подготвяме хартия, която се употребява за изобразяване, писане, картички, в които слагаме семена и след това да подарите на обичан човек и да поникне красиво цвете “, Ния Обретенова, ученичка в ОУ " Александър Георгиев-Коджакафалията " -Бургас.
Снимка: btvnovinite.bg
Своге. В ПГ " Велизар Пеев " холограмни изображения на триизмерни обекти се движат на една от стените. В прилежаща стая момчета се упражняват на компютърни симулатори за леки и тежкотоварни коли. А звукозаписното студио приема надарените реализатори.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това беше огромна опция за мен, доста години чаках и когато фантазията ти се сбъдне, е необикновено “, споделя Габриела, ученичка в ПГ " Велизар Пеев ".

Промените са след извоюван план на МОН за стем център. По данни на просветителното министерство през 2020 година са финансирани 263 учебни заведения.

За новаторските учители и учебни заведения у нас и в Европа - гледайте кино лентата на Николета Хаджийска тази вечер в " bTV Репортерите " незабавно след централната емисия на bTV Новините.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР