Роботи, говорещи повече от 53 езика, откриват треска и определят

...
Роботи, говорещи повече от 53 езика, откриват треска и определят
Коментари Харесай

Роботи мерят температура и откриват COVID-19

Роботи, говорещи повече от 53 езика, откриват тресчица и дефинират дали хората носят вярно маските си за лице в Белгия - на първа линия за надзор в лечебни заведения и в магазини.

Хората, които идват в Университетската болница в Антверпен, от вторник ще би трябвало да дават отговор на въпроси онлайн или в интерактивен павилион. Роботът ще сканира QR код, ще прегледа отговорите им, ще ревизира температурата им и ще дефинира дали носят маската вярно.

Фабрис Гофен, изпълнителен шеф на основаната в Белгия „ Зоработс ", съобщи, че неговите роботи към този момент са в лечебни заведения, домове за обществени грижи и хотели от 2013 година, само че в този момент имат нова роля. Роботите му няма да могат да тестват за COVID-19, само че биха могли да записват признаци на болестта.

" Голямото преимущество на този робот по отношение на закрепен терминал е, че роботът може да се движи, да съпровожда хората, да приказва с тях и то на родния им език. Той приказва повече от 53 езика ", сподели той пред Ройтерс, представен от „ Сабах ".

Микаел Ванмекелен, шеф на операционните зали в болничното заведение, съобщи, че някой, който демонстрира признаци на тресчица, може да бъде ориентиран от робота изцяло безконтактно към обособена зона.

Обикновено болничното заведение приема 2 000 пациенти дневно.

Ян Бъселс, началник на „ Дигитопия ", компанията - създала софтуера и интерфейса, съобщи, че роботът е основан, с цел да помогне в поемането на повтаряща се работа и да разреши на пренапрегнатия медицински личен състав да се концентрира върху главната си работа като полагащи грижи. Роботът също е кадърен да се учи в течение на работата, сподели той.

Роботите с цена 30 000 евро (33 357 долара) са продавани и на клиники във Франция, Нидерландия, Съединените щати и Руанда, а също и на някои белгийски компютърни магазини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР