Роботи, говорещи повече от 53 езика, откриват треска и определят

...
Роботи, говорещи повече от 53 езика, откриват треска и определят
Коментари Харесай

Роботи обгрижват хората в Белгия

Роботи, говорещи повече от 53 езика, откриват тресчица и дефинират дали хората носят вярно маските си за лице в Белгия – на първа линия за надзор в лечебни заведения и в магазини.

Хората, които идват в Университетската болница в Антверпен, от вторник ще би трябвало да дават отговор на въпроси онлайн или в интерактивен павилион. Роботът ще сканира QR код, ще прегледа отговорите им, ще ревизира температурата им и ще дефинира дали носят маската вярно.

Фабрис Гофен, изпълнителен шеф на основаната в Белгия „ Зоработс “, съобщи, че неговите роботи към този момент са в лечебни заведения, домове за обществени грижи и хотели от 2013 година, само че в този момент имат нова роля. Роботите му няма да могат да тестват за COVID-19, само че биха могли да записват признаци на болестта.

“Голямото преимущество на този робот по отношение на закрепен терминал е, че роботът може да се движи, да съпровожда хората, да приказва с тях, и то на родния им език. Той приказва повече от 53 езика ”, сподели той пред Ройтерс, представен от „ Сабах “.

Микаел Ванмекелен, шеф на операционните зали в болничното заведение, съобщи, че в случай че някой демонстрира признаци на тресчица, може да бъде ориентиран от робота изцяло безконтактно към обособена зона.

Обикновено болничното заведение приема 2000 пациенти дневно.

Ян Бъселс, началник на „ Дигитопия “, компанията, създала софтуера и интерфейса, съобщи, че роботът е основан, с цел да помогне в поемането на повтаряща се работа и да разреши на пренапрегнатия медицински личен състав да се концентрира върху главната си работа като полагащи грижи. Роботът също е кадърен да се учи в течение на работата, сподели той.

Роботите с цена 30 000 евро (33 357 долара) са продавани и на клиники във Франция, Нидерландия, Съединените щати и Руанда, а също и на някои белгийски компютърни магазини.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР