Роботът София, който се превърна в медийна звезда през последните

...
Роботът София, който се превърна в медийна звезда през последните
Коментари Харесай

Роботът София проходи

Роботът София, който се трансформира в медийна звезда през последните две години, направи първите си крачки по време на CES 2018 през миналата седмица.

София е дело на компанията Hanson Robotics и е един от най-усъвършенстваните роботи в света. Освен че умее да беседва по стряскащо човешки метод, роботът към този момент е оборудван и с тяло, което му разрешава да прави крачки със скорост от 1 км/ч.



Въпреки че това е много муден ход, София може да слиза по стълби и да направлява в човешка среда, както и да си взаимодейства с предмети чрез ръцете си. Създателите й настояват, че занапред следва придвижванията на София да бъдат развити до степен, която би й разрешила да играе футбол.

Интересното за робота е, че диалозите с нея са на половина артикул на авансово заложен сюжет и на половина резултат от самостоятелно " мислене ", което прави връзката оптимално близка до тази с човек. София е била посетител в новинарски излъчвания и шоу стратегии, като преди време шокира света с " изявлението ", че би унищожила човешкия тип.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР