Роботът хуманоид „Амека“ впечатли технологичната общност със своите действия, които

...
Роботът хуманоид „Амека“ впечатли технологичната общност със своите действия, които
Коментари Харесай

Почти като човек: Робот-хуманоид изненада с експресивното си лице

Роботът хуманоид „ Амека “ впечатли софтуерната общественост със своите дейности, които мъчно могат да се разграничат от човешките. Във видео, пуснато от компанията производител, се вижда по какъв начин „ Амека “ видимо се „ разсънва “ – гледайки ръцете си и по-късно към камерата.

40-секундният клип събра над 10 млн. гледания за по-малко от седмица.

Хуманоидът е сив на цвят и съзнателно няма полови или расови белези. Компанията го разказва като „ най-технологично усъвършенстваният робот с човешка форма “.

„ Причината да създадем робот-хуманоид е, с цел да взаимодейства с хората. Човешкото лице е информационен инструмент, по тази причина го създадохме оптимално експресивно “, сподели създателят на Engineered Arts Уил Джаксън пред „ Ройтерс “.

Компанията има дълготраен опит в основаването на хуманоидни роботи. Досега са произвели такива най-вече за развлекателна и научна цел. „ Амека “ към този момент е налична на пазара и може да се купи или наеме.

Според Джаксън роботът е съвършен за тестова платформа на изкуствен интелект: „ Много хора работят върху взаимоотношението с изкуствения разсъдък, по тази причина „ Амека “ може да е потребна за основаването на приложения за наблюдаване, различаване на лица или глас. Така този хуманоид се трансформира в платформа за изкуствен интелект “.

Той изясни, че „ Амека “ е резултат на 15-годишни старания и работа. А в случай че и вие желаете да си купите подобен робот, ще са ви нужни към 133 хиляди $.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР