Робот се включи в битката срещу коронавируса. Той посреща посетителите

...
Робот се включи в битката срещу коронавируса. Той посреща посетителите
Коментари Харесай

Робот помага в борбата с коронавируса

Робот се включи в борбата против ковид. Той посреща посетителите на най-големия мобилен оператор в Република Корея. Роботът се движи самичък, има камери и ЛЕД екран, поздравява гостите. Мери температура, пръска с дезинфектант и почиства пода, заяви Ройтерс.

Предупреждава посетителите с думите: „ Моля, спазвайте обществена отдалеченост “, учтиво, само че с корав звук.

В корпоративните среди в страната от дълго време употребяват роботи, в това число при разчистване и в производството, само че технологията в този момент дава подтик в посока на устрема от от ден на ден компании да понижат директния човешки контакт в разгара на пандемията от ковид.

Роботът, създаден взаимно от Ес Кей телеком и Омрон Електроникс Корея, обменя данни със сървъра си в действително време с помощта на 5 Джи (5G) технологията на телекома, заяви Българска телеграфна агенция.

Роботът дава сигнал за паника, в случай че засече телесна температура над 37,5 градуса по Целзий. Използва изкуствен интелект, с цел да дефинира дали има скупчване на хора на едно място и да им подсети да се разпилян. Освен това припомня на тези, които са без маска да си сложат такава.

„ Роботът оказва помощ да се сведе до най-малко контакта сред хората и да се понижи времето, което е належащо измерването на температурата на всеки клиент “, споделя един от разработчиците на робота.

" Въоръжен " с ултравиолетови лампи и два дезинфектанта, роботът може да дезинфекцира 99 на 100 от повърхност от 33 квадратни метра за 10 минути, изясняват от телекома.

Роботът е основан по този начин, че да скрива лицата на хората, с цел да се отбрани поверителността им.

В Република Корея и по-малките и междинни предприятия прибягват до роботи в изискванията на пандемията.

В кафене в гр.Даеджон робот взема поръчките на клиентите, може да прави 60 типа топли и студени питиета и ги сервира. В най-голямата верига киносалони в страната, посетителите могат да купят билете, пуканки и ваучери за паркиране от роботи, които също им оказват помощ да открият местата си или да стигнат до тоалетните.
Миналия месец притежателят на най-използваното приложение за доставка на храна в страната стартира пилотен план за независимо напредване на робот за доставки в жилищни и офис здания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР