Робот, който строи, 3D принтиране на цели апартаменти и къщи

...
Робот, който строи, 3D принтиране на цели апартаменти и къщи
Коментари Харесай

Роботите са на път да направят жилищното строителство по-евтино и по-компактно

Робот, който строи, 3D принтиране на цели жилища и къщи и мебели, които могат да се скриват и движат единствено с жест на ръката. Всички тези оферти могат да оказват помощ в борбата против международния дефицит на налични жилища. Това сподели изследване на Световния стопански конгрес, представено от фондация " Томсън Ройтерс ".

В разбора се прецизира, че 90% от градовете по света не могат да обезпечат задоволително налични жилища за живеещите в тях хора. Сегашното потомство пък харчи повече за недвижимо имущество, в сравнение с всяко предходно.

Според създателя на отчета Алис Чарлз са нужни нови практики при строителството на здания. Те трябвало да бъдат съобразени с популацията на града и дали той ще продължи да се развива. С сходно дейности градските жилища щели да станат доста по-достъпни. Чарлз прецизира, че строителните способи не са се променели кой знае какъв брой в последните 100 години, а секторът по този начин и не е вложил задоволително средства в научноизследователска активност.

От изследването се схваща, че цената на строителството може да бъде доста понижена посредством въвеждането на нови технологии. Такава да вземем за пример е строителен робот, който към този момент се употребява в Съединени американски щати и който може да построи стена до 10 пъти по-бързо от човешка бригада.

Все по-масовото нахлуване на 3D принтери пък докара до използването им в строителството. В Съединени американски щати, Китай и Холандия към този момент се работи по огромни жилищни планове, учредени на тази технология. Някои от 3D принтерите могат да изградят жилище в границите на 24 часа, освен това единствено за няколко хиляди $. Технологията може да понижи с до 75% цената за построяването на жилище.


Оптимизирането на дребните пространства също ще помогне за улеснение на достъпа до ново жилище. Масачузетският софтуерен институт е създал първообраз на апартамент, употребяващ мебели, които могат да бъдат трансформирани, преместени и прибрани благодарение на жестове на ръцете и гласови команди, което доста утроява функционалното пространство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР