Робот, който се движи сам и е снабден с камери

...
Робот, който се движи сам и е снабден с камери
Коментари Харесай

Робот мери температура, пръска с дезинфектант и дава съвети за социална дистанция

Робот, който се движи самичък и е екипиран с камери и ЛЕД екран, посреща посетителите във фоайето на централата на най-големия мобилен оператор в Република Корея и мери температурата им, пръска дезинфектант и почиства подовете, заяви Ройтерс.

"Моля, спазвайте обществена отдалеченост ", припомня учтиво, само че с корав звук белият робот, до момента в който наближава трима чиновници на Ес Кей телеком, които си приказват.

В корпоративните среди в страната от дълго време употребяват роботи при разчистване и в производството, само че технологията в този момент се развива в посока на търсенето от от ден на ден компании на способи за понижаване на директния човешки контакт в разгара на пандемията от новия ковид.

Роботът, създаден от Ес Кей телеком и Омрон Електроникс Корея, обменя данни със сървъра си в действително време с помощта на 5 Джи (5G) технологията на телекома.

Роботът подава сигнал за паника, в случай че засече телесна температура над 37,5 градуса по Целзий и употребява изкуствен интелект, с цел да дефинира дали има скупчване на хора на едно място и да им подсети да се разпилян. Освен това схваща, в случай че някой не носи защитна маска на лицето и му припомня да си я постави.

"Въоръжен " с ултравиолетови лампи и два спрея с дезинфектант, роботът може да дезинфекцира 99 на 100 от повърхност от 33 квадратни метра за 10 минути, изясняват от телекома.

В Република Корея и дребните и междинни предприятия прибягват до роботи в изискванията на пандемията.

В кафене в гр.Даеджон робот взема поръчките на клиентите, може да прави 60 типа топли и студени питиета и ги сервира. В най-голямата верига киносалони в страната роботи продават билетите и оказват помощ на посетителите да намерят местата си или да стигнат до тоалетните.

Миналия месец притежателят на най-използваното приложение за доставка на храна в страната стартира пилотен план за доставки по офисите и домовете от робот, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР