Робот компаньон, кибер обувки и летящ мотор - това не

...
Робот компаньон, кибер обувки и летящ мотор - това не
Коментари Харесай

Робот компаньон, кибер обувки и летящ мотор на Webit 2019

Робот придружител, кибер обувки и летящ мотор - това не е атрибут от приказен сюжет, а това са действителни открития. При това през днешния ден можеха да бъдат забелязани в София - в границите на софтуерния фестивал Webit 2019. Тази година форумът за нововъведения и предприемачество събира у нас 15 хиляди делегати от 120 страни.

Хармъни е първият робот придружител, който сполучливо прилича действителна фигура на човек и даже има силиконова кожа. Може да поддържа връзка и се приспособява към характера на притежателя си. „ Можете да настройвате нейния темперамент - по-разговорлива, по-забавна, по-наивна,също да изберете външния й тип. Хармъни би могла да се употребява за здравни грижи, като секретарка, като рецепционистка ", споделя Гаил Линдрот.



Хармъни е една от десетките нововъведения, които стават част от софтуерния Webit фестивал. Сред новостите тази година са и кибер обувките. С тях изпитваме чувство, че тичаме виртуално, до момента в който в действителност не сме се поместили от стола си.

„ Искаме да покажем на хората по какъв начин ние променяме живота им. Когато споделям, че в бъдещето няма специалност, наречена водач, те не схващат какво това значи. Когато видят обаче летящия мотор ще схванат, че бъдещето се случва в този момент и да развият качества, които ще им оказват помощ да бъдат сполучливи ", съобщи доктор Пламен Русев изп. шеф на фондация Webit и основател на фестивала.



„ За нас българите, с изключение на всичко друго, Webit е и горделивост. Webit потвърди нещо доста значимо - че в региона на нововъведенията няма дребни и огромни страни, а такива с упоритости за триумф и дела за проспериращо бъдеще ", сподели президентът Румен Радев.

След 11 години у нас - следващата година хазаин на Webit ще бъде испанският град Валенсия. Целта е събитието да бъде в още по-големи мащаби.

„ 27 европейки града се борят за нещо, което се назовава иновация и е основано в този град - това е следващото доказателство за нашето обръщение - София е цифрова столица ", добави доктор Русев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР