Roblox, един от хитовете днес в гейм пространството, няма да

...
Roblox, един от хитовете днес в гейм пространството, няма да
Коментари Харесай

Roblox няма да показва реклама на деца под 13-годишна възраст

Roblox, един от шлагерите през днешния ден в гейм пространството, няма да демонстрира към този момент реклама на деца под 13 години, предава GamesIndustry.biz. Промяната в маркетинг тактиката в играта идва година откакто неправителствената американска организация Truth in Advertising (TINA) подаде недоволство към Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) и разгласява репортаж за рекламните политика на Roblox към подрастващите.

„ Рекламата бива предлагана безотговорно на милиони консуматори, включително и 25 милиона деца и юноши от голям брой компании и инфлуенсъри. Подобно цифрово манипулиране е допустимо тъй като Roblox не са сложили каквито и да е предохранителни ограничения против нарушаването на искреността в законите за рекламата “, декларират в намерено писмо TINA.

Във второ писмо към FTC от октомври предходната година, TINA пишат, че Roblox продължава да не съблюдава задоволително стандартите на рекламната промишленост. „ Децата, които са в Roblox не са блокирани от това да виждат рекламни материали. Такова блокиране има от три рекламни организации, които са избрали да показват наличието си пред по-възрастни лица, с цел да отговорят на условията “, гласи част от текста на писмото. Roblox са изготвили нови рекламни политики, които включват представянето на реклами, които показват мултилевъл маркетингови компании или техните артикули, такива, които оферират финансови услуги и реклама, обвързвана с NFT и крипто.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР