Роберто Буриони беше един от първите учени в Италия, които

...
Роберто Буриони беше един от първите учени в Италия, които
Коментари Харесай

Италиански топ вирусолог: Цяла Европа трябва да тръгне на люта битка с КОВИД-19

Роберто Буриони беше един от първите учени в Италия, които биха паника за гърмежа от ковид, само че на неговите предизвестия изначало не бе обърнато внимание. Сега той предизвестява другите страни в Европа да не повтарят същата неточност.

" Не подценявайте заплахата. Италия правеше това в продължение на една седмица, някои хора я назоваха просто елементарен грип, а един доктор прекомерно несвоевременно сподели, че това ще отшуми единствено за две седмици ", показва той в изявление за ДПА.

Буриони, 57-годишен професор по микробиология и вирусология в университета " Вита Салюте Сан Рафаеле " в Милано, е най-известният вирусолог в Италия. " За страдание, още от времето на Юлий Цезар, хората желаят да имат вяра, че това, което те желаят, ще се случи ", споделя той, цитирайки думите на популярния римския император от неговите " Записки за Галската война ".

Сега, когато Испания, Франция и Австрия вървят по пътя на Италия с фрапантни ограничения за ограничение на болестта, Буриони споделя, че е време Европа като цяло да се окаже на висотата на отговорността си. " Много значимо е Европа да покаже някакво единение. Нуждаем се от общ метод, в този момент е време, което изисква да действаме дружно, - акцентира той. - Иначе какъв е смисълът на нашия Европейски съюз? "

Без строги ограничаващи ограничения в целия континент, предизвестява той, една страна може да успее да отбие офанзива на вируса, а по-късно да бъде още веднъж инфектирана от съседите си, които са възприели по-мек метод. Рискът е " явен ", споделя професорът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР