Роберто Буриони беше един от първите учени в Италия, които

...
Роберто Буриони беше един от първите учени в Италия, които
Коментари Харесай

Италиански топ вирусолог: Не подценявайте опасността!

Роберто Буриони беше един от първите учени в Италия, които биха паника за гърмежа от ковид, само че на неговите предизвестия изначало не бе обърнато внимание. Сега той предизвестява другите страни в Европа да не повтарят същата неточност.

"Не подценявайте заплахата. Италия правеше това в продължение на една седмица, някои хора я назоваха просто елементарен грип, а един доктор прекомерно несвоевременно сподели, че това ще отшуми единствено за две седмици ", уточни той в изявление за ДПА.

Буриони, 57-годишен професор по микробиология и вирусология в университета "Вита Салюте Сан Рафаеле " в Милано, е най-известният вирусолог в Италия. "За страдание, още от времето на Юлий Цезар, хората желаят да имат вяра, че това, което те желаят, ще се случи ", споделя той, цитирайки думите на популярния римския император от неговите "Записки за Галската война ".

В Бургас 8 души под строга карантина поради COVID-19

Сега, когато Испания, Франция и Австрия вървят по пътя на Италия с фрапантни ограничения за ограничение на болестта, Буриони споделя, че е време Европа като цяло да се окаже на висотата на отговорността си. "Много значимо е Европа да покаже някакво единение. Нуждаем се от общ метод, в този момент е време, което изисква да действаме дружно, - акцентира той. - Иначе какъв е смисълът на нашия Европейски съюз? "

Без строги ограничаващи ограничения в целия континент, предизвестява той, една страна може да успее да отбие офанзива на вируса, а по-късно да бъде още веднъж инфектирана от съседите си, които са възприели по-мек метод. Рискът е "очевиден ", споделя професорът, представен от Българска телеграфна агенция.

"Точно както няма нито един обособен регион на Италия, който да не изисква оптимални старания (в битката против вируса), такива оптимални старания се изискват и в цяла Европа ", акцентира той.

Буриони е склонен със страховитото предизвестие на немската канцлерка Ангела Меркел, че до 60-70 % от немското население може да бъде инфектирано. "Не забравяйте, че това е нов вирус, за който няма имунитет ", споделя той.

Той е объркан от решението на Англия да се бори с епидемията, като остави вируса да се популяризира измежду популацията, като се вземат защитни ограничения единствено за най-уязвимите. "Това е просто неразбираемо, - отбелязва професорът. - Да се приказва за (добиване на) популационен имунитет, когато няма ваксина и не знаем дали тези, които са инфектирани и оздравели, получават имунитет, е необяснимо за мене. "

Що се отнася до упованията, че по-топлото време през пролетта и лятото ще помогне за преодоляване на епидемията, Буриони споделя да не разчитаме на това. "Просто не знаем ", споделя той.

Преди да си завоюва име на индивида, предизвестил за ковид, Буриони стана прочут в Италия с борбите си в обществените мрежи против съперниците на имунизирането и против подправените вести, отнасящи се до науката.

Актуална информация за ограничения и рестриктивните мерки за напредване в Европа и света

В началото на този месец той пишеше гневни филипики в Туитър против своите сънародници, които към момента се трупаха по площадите, по плажовете и даже по ски пистите, нехаейки за рисковете от заразяване с COVID-19.

"Вече имам възприятието, че италианците най-сетне се разсъниха за бедата, в която се намираме ", споделя професорът по отношение на невижданите ограничения за карантина, наложени от държавното управление преди по-малко от седмица.

Нещата в Италия се развиха с тревожна скорост. Броят на инфектираните набъбна от към 1700 на 1 март до близо 25 000 през вчерашния ден - 15 март, а умрелите към този момент надвишават 2000. Тази смъртност е към 7 % - двойно по-висока от световната, която е в интервала сред 3 и 4 %.

Според Буриони това се дължи на обстоятелството, че Италия има по-застаряващо и по обществено интензивно население, както и на това, че посоченият брой на инфектираните явно е занижен.

През февруари държавното управление към момента твърдеше, че страната е безвредна за непознати туристи и вложители, а в този момент цяла Италия е затворена зона.

Училищата, заведенията за хранене, кафенетата, кината и множеството магазини са затворени, а на хората е казано да не излизат на открито, с изключение на до магазини за храна или при незабавна нужда. "Не можем да кажем (кога нещата ще тръгнат към подобряване). Ситуацията е динамична, вършим това, което би трябвало, и се надяваме да забележим някакви резултати в околните дни ", споделя Буриони.

Той акцентира нуждата от съблюдаване на рестриктивните мерки и даже те да бъдат засилени. Да излезеш да потичаш, да вземем за пример, не е строго неразрешено, само че "едва ли е толкоз належащо тъкмо в този момент ".

Концерти и бинго игри по прозорците, испанците се приспособяват към изолацията

Що се отнася до самия него, "ако видя някого по тротоара, минавам от другата страна на улицата. Пазя отдалеченост от минимум два метра от близките. Не употребявам публичен превоз ".

Но до момента в който шефът на Агенцията за гражданска отбрана Анджело Борели предлага лимитирани персонални контакти даже сред членовете на фамилиите, Буриони споделя, че е към момента ОК да се прегръщаме у дома. "Нека да не прекаляваме ", прибавя той.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР