Роберто Баутиста Агут през настоящата седмица се радва на своебразен

...
Роберто Баутиста Агут през настоящата седмица се радва на своебразен
Коментари Харесай

След ожесточена битка: Световният №22 повали Вавринка на четвъртфиналите в Базел

Роберто Баутиста Агут през актуалната седмица се радва на своебразен напредък в представянето си, поставяйки завършек на серия от три следващи загуби, откакто се поздрави с редица първокласни победи на АТР 500 конкуренцията в Базел, в това число такава и над някогашния номер едно Анди Мъри. Испанецът безспорно попадна в сложен поток на жребия за надпреварата и на четвъртфиналите трябваше да срещне локалния любим и 3-кратен първенец от Шлема - Стан Вавринка, с който изнесоха истински тенис театър за фенове в швейцарския град, но в последна сметка международният номер 22 надви за малко над два часа игра - 7:5 7:6(5). По този метод ибериецът е част от полуфиналната фаза на конкуренцията и в спор за място в мача за купата ще се изправи против спечелилия всред Холгер Руне, който се намира в серия от седем следващи триумфа, и правещия възторг с присъединяване си Артур Риндеркнех.

Началото на дуела се оказа изпълнено с вълнуващи мигове, откакто всеки от двамата ветерани имаше своите шансове, заради което станахме очевидци на куп продължителни разигравания от главната линия, неведнъж завършващи с печелившо отиграване. Испанецът пръв сподели тежката си дума, откъсвайки се с пробив задатък в резултата, но скоропостижно някогашният номер три откри ритъма в играта си и навакса изоставането, с цел да може паритетът да възцари при 2:2. Наглед ненадейно на база видяното в първия половин час от конфликта, то сервиращите постановиха невиждано волята си, като интригата своебразно напусна корта, преди поредност от неверни решения да коства скъпо на Вавринка, който инкасира брейк в 11-ия гейм, от което ибериецът извлече максимума и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част швейцарецът беше близо неколкократно до това да изпусне напълно срещата, само че само безотказната успеваемост на началния му удар и поддръжката, която получаваше от своите сънародници, го държаха в шампионата. Вавринка откри сили да отрази на четири пъти опция за пробив пред съперника, като след това той на собствен ред доближи такава, но след липса на клиничност у двамата ветерани в завършващата фаза на играта, то тайбрек трябваше да дефинира спечелилия в сета. Дългият гейм в началото се развиваше по усета на 3-кратния първенец от Шлема, който чрез офанзивния си жанр поведе с минипробив при 5:3 в своя изгода, само че Агут не беше подготвен да се откаже без борба и завоюва четири следващи точки, с цел да постави точка на разногласието в този извънредно трогателен дуел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР