Роберта Мецола Снимка: БТАСух колбас, шампанско, шоколад, шал, фигурка на

...
Роберта Мецола Снимка: БТАСух колбас, шампанско, шоколад, шал, фигурка на
Коментари Харесай

Председателят на Европарламента декларира подаръците си – сред тях има сух колбас

Роберта Мецола Снимка: Българска телеграфна агенция
Сух салам, шампанско, шоколад, шал, дрънкулка на наследник овен, книга за предишното на френската отвъдморска територия остров Мартиника. Това е единствено част от дългия лист с дарове, които ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола е получила предходната година. Те са вписани в обществения указател на Екологичен потенциал на 12 януари 2023 година

„ Този лист наподобява на изложение на складова наличност в присъщия жанр на френския стихотворец и текстописец Жак Превер “, отбелязва Агенция Франс Прес.

А Франс прес показва, че Мецола разгласява информацията в миг, когато институцията се пробва да върне доверието в себе си след експлоадирането на аферата „ Катаргейт “.

Говорителят на Мецола акцентира, че този метод цели „ поощряване на прозрачността “ и „ предоставяне на образец “, както и разкъсване с практиката на предшествениците й. На въпрос за какво Мецола не е вписала по-рано подаръците си представителят дава отговор, че съществува процедура условието да не важи за ръководителите, само че твърди, че председателката към този момент ще се преценява с общия ред.

Говорителят на Европарламента Жауме Дук показва, че всички тези дарове са били получени „ от името на институцията “ и нито един от тях „ не е бил непокътнат от председателката “. Безпрецедентната бистрота, демонстрирана от Мецола, цели възстановяване на практиката, обвързвана с тези институционални дарове, прибавя Дук.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР