Роберт Кубица се завърна зад волана на болид от Формула

...
Роберт Кубица се завърна зад волана на болид от Формула
Коментари Харесай

Кубица даде четвърто време на тестовете в Унгария

Роберт Кубица се завърна зад кормилото на болид от Формула 1 и впечатли с представянето си по време на тестванията в Унгария. Полякът даде четвърто време с колата на " Рено " за сезон 2017.

Двудневните тествания на " Хунгароринг " се организираха директно след надпреварата предишния уикенд, извоювано от Себастиан Фетел.

Именно водачът на " Ферари " завъртя най-бърза обиколка сутринта – 1:17.124 минути. Германецът направи общо 40 обиколки на " Хунгароринг " и сложи най-хубавото си време с гумите суперсофт. По-късно Фетел отстъпи пистата на съотборника си Кими Райконен, чието най-хубаво време беше със седем десети по-бавно (1:17.842).

С изключение на " Ферари " и " Торо Росо ", всички останали тимове дадоха късмет на аварийни и тест водачи, както и на млади гении да пробват болидите.

 Фетел даде най-хубаво време в утринната сесия, след което Кими Райконен го размени.
© EPA

Фетел даде най-хубаво време в утринната сесия, след което Кими Райконен го размени.

Между Райконен и Фетел съумя да се класира само 17-годишният Ландо Норис. Талантът на " Макларън " записа обиколка за 1:17.385 с гумите ултрасофт – най-меката примес на " Пирели ".

Голямата вест обаче беше завръщането на Роберт Кубица, който от 2011 година не беше пилотирал болид от Формула 1. В началото на годината полякът седна зад кормилото на остаряла кола на " Рено ", само че на " Хунгароринг " имаше опция да види машините от последното потомство.

Кубица завъртя общо 142 обиколки в границите на деня, а най-хубавото му достижение беше 1:18.572 минути. Макар, че изостана с близо секунда и половина от Фетел, водачът на " Рено " даде доста по-добър резултат от състезателите на " Торо Росо " – Карлос Сайнц и Даниил Квят.

" Прекалено е рано да се приказва каква ще бъде идната ми стъпка. Засега дължа голяма признателност на всички в " Рено ", че ми дадоха тази опция ", сподели Кубица след теста.

INITIAL CLASSIFICATION: END OF DAY TWO#F1Testing
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР