Роберт Фицо Премиерът на Словакия Роберт Фицо обяви, че в

...
Роберт Фицо Премиерът на Словакия Роберт Фицо обяви, че в
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия е готов да преговаря за запазване на коалиционното правителство


Роберт Фицо

Премиерът на Словакия Роберт Фицо разгласи, че при започване на идната седмица ще се срещне с съдружните си сътрудници от партията " Мост-Хид ", които упорстват за отстраняването на вътрешния министър, съобщи Ройтерс.

" Ние ще предложим решения, тъй че " Мост " да може да остане в държавното управление. Осъзнавам действителностите и съм подготвен да разисквам нещата ", сподели на конференция Фицо.

Словакия навлезе в рецесия, откакто на 25 февруари проверяващият публицист Ян Куциак и годеницата му бяха открити убити. В една от последните публикации на журналиста се описваха съмнителни връзки на двама доближени на Фицо с италиански предприемачи.

Двамата сътрудници на премиера към този момент подадоха оставки, като обявиха, че нямат нищо общо с убийството.

На фона на улични митинги на опозицията от партията на унгарското малцинство " Мост-Хид " желаеха оставката на вътрешния министър Роберт Калиняк. А президентът Андрей Киска прикани държавното управление да провокира парламентарни избори, с цел да бъде възобновено публичното доверие към властта.

" Президентът започва сюжет, целящ да промени салдото във властта в страната и да бъдат отхвърлени резултатите от парламентарните избори ", сподели Фицо. По думите му президентът се е включил към " играта на опозицията, което няма да донесе непоклатимост на институциите, а безпорядък и предварителни избори ".

За оставката на вътрешния министър е имало апели и преди. Миналата година хиляди стачкуваха в Словакия поради връзките му с бизнесмен, обвинен в данъчни измами. И Калиняк, и предприемачът твърдяха, че не са направили нищо неправилно, напомни Ройтерс.

След срещата в понеделник сред Роберт Фицо и водача на " Мост-Хид " Бела Бугар ще се състои съвещание на съдружните сътрудници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР