Робърт Редфорд се сбогува с 50-годишната си актьорска кариера, представяйки

...
Робърт Редфорд се сбогува с 50-годишната си актьорска кариера, представяйки
Коментари Харесай

Робърт Редфорд се сбогува с актьорството на кинофестивала в Торонто

Робърт Редфорд се сбогува с 50-годишната си актьорска кариера, представяйки кино лентата си "Старецът и револверът " ( "The Old Man and the Gun ") на кинофестивала в Торонто, съобщи Ройтерс.

Легендарният холивудски артист и режисьор сподели на конференцията, че това е "прекрасен филм за довиждане ".

Публиката приветства възторжено след прожекцията на "Старецът и револверът ". Робърт Редфорд играе в него обаятелен банков обирджия, който е залавян 17 пъти за 60 години, само че по този начин и не влиза в пандиза.

"Винаги са ме привличали хората отвън закона, откогато бях дете, а и съм имал такива функции, тъй че просто продължих - сподели звездата от "Буч Кисиди и Сънданс Кид ". - Това е радостен филм. Истинска история. Прекрасен филм за довиждане ".

Робърт Редфорд, който е на 81 години, сподели предишния месец, че ще се отдръпна от актьорството след излизането на "Старецът и револверът ", тъй като желае да има повече време за изкуство - първата му обич. Той обаче възнамерява да продължи да режисира.

"Филми като "Цялото президентско войнство ", "Ужилването ", "Далеч от Африка " трансфораха Робърт Редфорд в една от най-големите звезди на 70-те и 80-те години на предишния век. Той завоюва "Оскар " за постановка за "Обикновени хора " през 1980 година, само че не е печелил актьорска премия на американската киноакадемия.

Режисьорът Дейвид Лоуъри сподели, че "Старецът и револверът " е "духовен правоприемник " на филмите, създали Робърт Редфорд звезда. Помолен да изясни за какво Робърт Редфорд е толкоз прелъстителен, Лоуъри сподели, че гласът и лицето му пред камера имат качества, които "завладяват като нищо друго ".

"Той има това, а доста малко хора го имат ", изясни Лоуъри.

Във кино лентата "Старецът и револверът " вземат участие Сиси Спейсек, Дани Глоувър, Кейси Афлек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР