Робърт Мълър Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва руска намеса

...
Робърт Мълър Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва руска намеса
Коментари Харесай

Робърт Мълър продължава да разследва Тръмп, но срещу него няма обвинения


Робърт Мълър

Специалният прокурор Робърт Мълър, който проверява съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, продължава да проверява президента Доналд Тръмп, само че към този момент няма учредения за обвинявания против него, заяви в. " Вашингтон пост ", представен от Ройтерс.

Мълър обсъждал импровизирано с юристите на президента при започване на март вероятно изявление с Тръмп, написа вестникът, като се базира на три анонимни източници.

Специалният прокурор споделил на юристите, че президентът остава в обсега на неговото следствие за възможна съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати, само че към този момент не са му предявени обвинявания.

Мълър споделил на юристите, че приготвя отчет за дейностите на Тръмп и за вероятно възпрепятстване на правораздаването от негова страна.

Тръмп твърди, че следствието е " лов на вещици ", ориентиран против него.

Мълър, който е някогашен шеф на ФБР и някогашен федерален прокурор, бе назначен през май 2016 година, с цел да проверява дали е имало съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати и съглашателство сред екипа на Тръмп и съветските управляващи.

Американските разследващи служби считат, че съветският президент Владимир Путин стои персонално зад хакерската офанзива и акцията за дезинформация, които са имали за цел да нарушат американските президентски избори и да усилят възможностите на Тръмп да ги завоюва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР