Робърт Мълър На среща с юридическия екип на Доналд Тръмп

...
Робърт Мълър На среща с юридическия екип на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Робърт Мълър може да прати призовка на Тръмп, ако откаже да разговаря с разследващите


Робърт Мълър

На среща с юридическия екип на Доналд Тръмп през март специфичният прокурор Робърт Мълър споделил, че е допустимо да изпрати призовка на президента, в случай че той откаже да беседва с проверяващите хипотетична съветска интервенция в президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година, заяви в. " Вашингтон пост ", като се базира на юрист на Тръмп

На напрегната среща при започване на предишния месец юристите на Тръмп настоятелно изтъкнали, че президентът не е задължен да дава отговор на въпросите на федералните следователи. Мълър обаче споделил, че има и различен вид, в случай че президента откаже: да му изпрати призовка да се яви в съда.

След срещата екипът Мълър се съгласил да даде на президентските адвокати по-конкретна информация за въпросите, които следователите желаят да обсъдят с Тръмп. С тези детайлности разполагаем, юристът на Тръмп Джей Секулоу съставил лист от 49 въпроса, които съгласно юристите биха били заложени на президента. Въпросите се концентрират върху събития от времето на акцията на Тръмп, интервала на прехода и президентското му ръководство.

Сега новопрекроеният юридически екип на Тръмп обмисля по какъв начин да се отнесе към въпросите на специфичния прокурор, до момента в който наред с това преценя евентуалните доказателства за възпрепятстване на следствието, които Мълър може да показа, и се бори с клиент, който все по-остро се опълчва на среща със специфичния прокурор.

Ако не се стигне до решение за среща, безизходицата може да прерасне в историческа борба пред Върховни съд за връчена на президента призовка, предизвестява " Вашингтон пост ".

Тръмп неведнъж жигосах следствието като " лов на вещици ", напомня вестникът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР