Робърт Гийом - първият актьор от афроамерикански произход, удостоен с

...
Робърт Гийом - първият актьор от афроамерикански произход, удостоен с
Коментари Харесай

Почина Робърт Гийом

Робърт Гийом - първият артист от афроамерикански генезис, почетен с телевизионна премия Еми, умря на 89-годишна възраст, предадоха международните осведомителни организации, базирайки се на вдовицата му Дона Браун .

Гийом е умрял в дома си в Лос Анджелис , откакто от известно време е водил борба с рак на простата.
Sad to hear the actor who voiced one of the iconic lion king characters has died RIP
— Debbie Brien (@BrienDebbie) Роденият през 1927 година Робърт Гийом взе участие в мюзикъли на Бродуей, преди в края на 70-те години на предишния век да стартират телевизионните му изяви, наложили го през 80-те като един от най-популярните чернокожи артисти на дребния екран.

Първоначално артистът със характерен пресипнал глас се изявява като саркастичния иконом Бенсън Дюбоа в пародийната поредност " Сапун ". Персонажът му става толкоз известен, че телевизия Ей Би Си основава обособен сериал, " Бенсън ", в който Гийом към този момент извършва основната роля.

През годините артистът е номиниран шест пъти за награди Еми за превъплъщението си в облика на Бенсън. Печели влиятелното телевизионно отличие два пъти - за поддържащ артист в " Сапун " и за артист в основна роля за " Бенсън ", ставайки първият негър, почетен с наградата.

Робърт Гийом има номинации и за награди Тони и Златен глобус. Той е първият афроамериканец, извършил основната роля в мюзикъла " Фантомът от Операта " в режисура в Лос Анджелис с напълно бял актьорски състав.

Гийом е прочут и с това, че е озвучавал мъдрия мандрил Рафики в истинската анимация " Цар Лъв " (1994) на " Дисни ", както и в редица спин-офи и видео игри.
Robert Guillaume, the original voice of Rafiki in and 2 has just passed away, 10/24/2017, at the age of 89.
RIP
— KH13 Community (@KH13community) През 1989 година се снима в драмата " Разчитай на мен ", основната роля в която извършва Морган Фрийман .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР