Робърт Ф. Смит, един от най-богатите чернокожи американци, изненадващо обяви

...
Робърт Ф. Смит, един от най-богатите чернокожи американци, изненадващо обяви
Коментари Харесай

Щедрост! Милиардер плати студентския дълг на цял випуск

Робърт Ф. Смит, един от най-богатите чернокожи американци, изненадващо разгласи в речта си при дипломирането на възпитаниците на колежа " Морхаус " в неделя, че ще заплати студентските задълженият на целия випуск 2019, написа Дневник.

Сумата занапред ще бъде конкретизирана с управлението на едно от най-авторитетните висши учебни заведения за афроамериканци в Съединени американски щати, само че сигурно става дума за доста милиони долари. От колежа оповестиха, че цялото подаяние, предоставено от Смит, възлиза на към 40 млн. $.

Във випуска има към 400 приключили студенти, а Теранс Диксън, вицепрезидент на колежа по въпросите на набирането на студенти, изясни, че междинната задлъжнялост на възпитаниците в края на образованието е 35-40 хиляди $ на човек.

Смит е основен изпълнителен шеф на основаната в Остин, щата Тексас, непублична компания за дялово вложение Vista Equity Partners. Дейвид Томас, президентът на „ Морхаус ” съобщи по-късно, че не е знаел за решението на милиардера.

" Семейството ми прави подаяние за унищожаване на техните студентски задължения ", сподели Смит пред стъписаното голям брой от към 7500 души и зяпнали от учудване хора на трибуните зад него. " Това е подаряване на независимост ", добави той и насочи предизвикателство към други заможни афроамериканци, както и към дипломантите на „ Морхаус ” да последват образеца му по други университети и институции на общността.

Някои от студентите не имаха вяра много по-късно и чатовете избухнаха с въпроси дали правилно са чули, споделя " Уолстрит джърнъл ". Един от тях, отгледан от самотната си майка, разказва, че когато се качил на подиума да получи дипломата си, попитал Смит в действителност ли дългът му е затрупан от него. „ Той ми сподели: „ Върви и прави положителни неща по света, не се притеснявай за отговорностите си. ”

Изданието напомня, че през април разгласява разбор, в който се изяснява, че освен студентските задължения в Съединени американски щати са за стотици милиарди долари, само че и че възпитаниците на желаните от афроамериканци университети и колежи са много по-задлъжнели от останалите си връстници студенти.

Смит е роден в семейство на шефове на учебни заведения, израства в Денвър и учи индустриална химия в „ Корнел ”. След това той работи в няколко компании, в това число Kraft General Foods, след което продължава да учи в Columbia Business School. После Смит става чиновник на Goldman Sachs, където оказва помощ на банката за вложенията в софтуерния бранш.

През 2017 година той се включи в акцията Giving Pledge, в която някои от най-богатите хора на планетата поемат ангажимент да дарят за благотворителни цели над половината от персоналното си положение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР