Робърт де Ниро е обвинен в дискриминация по полов признак

...
Робърт де Ниро е обвинен в дискриминация по полов признак
Коментари Харесай

Бивша асистентка съди Робърт де Ниро заради полова дискриминация

Робърт де Ниро е упрекнат в дискриминация по сексуален симптом от някогашната си асистентка Греъм Чейс Робинсън, съобщи Асошиейтед прес. Тя желае обещетение в размер на 12 милиона $. Жената твърди, че артистът ѝ е плащал незадоволително, отправял е към нея сексистки мнения и ѝ е възлагал " стереотипно женски " задания, до момента в който е работила за него.

В показанията си де Ниро дефинира обвиняванията на Робинсън като " цялостни нелепости " и отхвърли да я е обиждал или да се е държал сексистки по отношение на нея. На собствен ред, той упрекна Робинсън в корист със средства на компанията и гледане на Netflix в работно време.

41-годишната Робинсън работи за звездата от 2008 година до своето овакантяване през 2019 година Възнаграждението ѝ е било 300 000 $ годишно. Длъжностната ѝ характерност включвала обмисляне и образуване на пътувания и пазаруване на дарове за близки на звездата. По думите на ищцата обаче де Ниро я е молил да прави неща като кърпене на облекла, пране и чесане на гърба му.

" Не е като да ѝ споделям да излезе да стърже и да бърше подове ", отговори артистът пред съда.
Адвокатът на Робинсън упрекна Де Ниро, че се е обадил на клиентката му два пъти по време на погребението на член на нейното фамилията. Двукратният притежател на " Оскар " е отрекъл да му е било известно, че тя е на заравяне по това време.   " Стига с тези нелепости. За това ли докара всички ни тук? ", избухнал артистът към някогашната си асистентка. Откакто дава показания, де Ниро постоянно назовава процеса " нелепост ".
Журито преглежда и доказателствата по дело, заведено от Де Ниро против Робинсън през 2019 година В показанията си той твърди, че тя е злоупотребила със средства на компанията му. Става въпрос за десетки хиляди долари фирмени пари, изхарчени от Робинсън за храна, пътувания и други персонални потребности, и присвоени пет милиона точки към самолетна компания, които могат да бъдат употребявани за полети. Де Ниро свидетелства също, че асистентката му гледала с часове сериали в работно време. На база работната неефективност на Робинсън и кражбите артистът желае тя да му върне заплатите си за три години обратно.

Очаква се делото да продължи до 10 ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР