Роб Крос започна с успех защитата на титлата си на

...
Роб Крос започна с успех защитата на титлата си на
Коментари Харесай

Крос започна успешно защитата на титлата си на Световното по дартс

Роб Крос стартира с триумф отбраната на купата си на Световното състезание по дартс, което се организира в Лондон. Англичанинът получи отпор, само че в последна сметка се поздрави с успеха против надарения холандец Джефри де Зваан с 3-1 сета в мач от втория кръг в зала,,Алекзандра Палас “.

Крос дойде в английската столица без загуба на международния шампионат, откакто през предходната година завоюва купата при дебютното си присъединяване. Де Зваан от своя страна доближи до полуфиналите на влиятелния шампионат,,Мачплей “, където отпадна от бъдещия победител Гари Андерсън. 22-годишният холандец завоюва дуела си от първи кръг по-рано против индиеца Нитин Кумар с 3-0 сета.

Мачът сред Крос и Де Зваан стартира по отличен метод за по-младия от двамата състезатели и след междинен резултат от 108 в първия сет, англичанинът бе изоставащ.,,Voltage ” обаче сподели борбения си дух и измъкна извънредно значимия втори сет, с цел да възвърне статуквото.

В третата част международният първенец дръпна с 2-0 лега, само че Де Зваан се върна в играта, единствено с цел да види по какъв начин Крос затваря сета след чекаут от 121, който бе отигран с последна стрела в центъра. В последна сметка англичанинът сподели по-здрави нерви и завърши сполучливо срещата, трансформирайки се в първия играч, класирал се за третия кръг на Световното състезание. Де Зваан пък отпада след междинен резултат от 106 – това бе вторият най-голям междинен индикатор на състезател, който все пак отпада от конкуренцията.

В първия ден дебютно присъединяване записа и миналогодишната международна шампионка при дамите Лиза Аштън. За първи път две дами получиха,,уайлд-кард “ за присъединяване в мъжката скица на Световно състезание. Представителката на Англия загуби от холандеца Ян Декер с 3-1 сета.

Другата състезателка, която занапред ще изиграе своя мач, е рускинята Анастасия Добромислова. Днес своето присъединяване стартира двукратния първенец Гари Андерсън, който се изправя против спечелилия от дуела Пол Никълсън и Кевин Бърнес. Световното по дартс се организира сред 13 декември и 1 януари в Лондон. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР