рландската комисия за защита на данните реши миналия месец, че

...
рландската комисия за защита на данните реши миналия месец, че
Коментари Харесай

Зукърбърг заплаши с изтегляне на Facebook и Instagram от Европа

рландската комисия за отбрана на данните реши предишния месец, че Фейсбук не би трябвало да „ трансферира “ частни данни на своите консуматори от Европейския съюз в Съединени американски щати, а да ги съхранява на сървъри в Европейски Съюз от боязън, че данните ще бъдат следени от Съединени американски щати.

Ако това решение в действителност бъде приложено, последствията за потребителите и доста компании в Европа биха могли да бъдат непредсказуеми, обясниха от Фейсбук в хода на делото, което те заведоха пред Върховния съд в Ирландия.

В иск, заведен от ръководителя на Фейсбук за отбрана на данните в Ирландия, Ивон Канан, се показва, че при положение на възбрана за транспорт на данни не е ясно по какъв начин те могат да продължат да дават услуги на Фейсбук и Instagram в Европейски Съюз при такива условия.

Накратко - това би означавало отдръпването на тези две известни обществени мрежи с повече от 400 милиона европейски консуматори от страни от Европейски Съюз. Тя особено означи, че с помощта на тези мрежи европейските компании са генерирали доходи от към 208 милиарда евро.

Фейсбук също по този начин припомня, че доста други американски софтуерни компании употребяват същите способи за прекачване на данни към сървъри в Съединени американски щати, само че че ирландският комисар по отбрана на данните Хелън Диксън е отделил от тях Фейсбук и е взел решение, което се отнася единствено за компанията на Зукърбърг.

По-късно Фейсбук съобщи пред медиите, че известието за евентуално отдръпване от Европейски Съюз не съставлява опасност за напън върху регулаторите за смяна на тяхното решение, само че означи, че компанията разчита на прехвърлянията на данни сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, с цел да обслужва своите услуги.

Без този трансфер на данни Фейсбук няма да може да предлага услугите си на консуматори в Европейския съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР