Рияд. Властите на Саудитска Арабия обещаха, че никой няма да

...
Рияд. Властите на Саудитска Арабия обещаха, че никой няма да
Коментари Харесай

AFP: Рияд обеща никой да не бъде изключван от разследването на изчезналия журналист

Рияд. Властите на Саудитска Арабия дадоха обещание, че никой няма да бъде изключван от следствието на изгубването на журналиста Джамал Хашоги. Съответното разгласи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео след посещаване в Рияд, предава AFP .
На въпрос дали член на саудитското кралско семейство евентуално би могъл да бъде държан виновен по случая, Помпео отговори: „ Те не правеха никакви изключения във връзка с това кого ще държат виновен ".
Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп изпрати държавния секретар Майк Помпео в Рияд за среща с краля на Саудитска Арабия Салман по отношение на изгубването на журналиста Джамал Кашоги.
Хашоги, сътрудник на The Washington Post изчезна на 2 октомври, откакто влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, с цел да получи нужните документи, с цел да се ожени за годеницата си – турска гражданка.
Тръмп наскоро предизвести Саудитска Арабия за „ тежко наказване ", в случай че се окаже, че Рияд има нещо общо със гибелта на Хашоги. На собствен ред крал Салман съобщи, че ще отговори на глобите на Съединени американски щати „ още по-тежко “, в случай че администрацията на Тръмп предприеме дейности против Рияд.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР