Рияд се ангажира да стабилизира петролния пазар след решението на

...
Рияд се ангажира да стабилизира петролния пазар след решението на
Коментари Харесай

Рияд се ангажира да стабилизира петролния пазар след антииранското решение на САЩ

Рияд се ангажира да " стабилизира " петролния пазар след решението на Съединени американски щати да наложат наказания на всички страни, които купуват ирански нефт. Това разгласи енергийният министър на Саудитска Арабия Халид ал Фалих, представен от Агенция Франс Прес.

" Кралството удостоверява дългогодишната си политика , която има за цел стабилизиране на пазарите от самото начало ", се споделя в публично известие, публикувано от Saudi Press Agency.
 Помпео изяснява, че Съединени американски щати не търси директна военна интервенция в Иран
Помпео изяснява, че Съединени американски щати не търси директна военна интервенция в Иран

Няма гаранции, че американски наказания, не биха нанесли щета на народа на Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши през май да не удължава изключението за някои страни , което им разрешава да купуват ирански нефт без опасност от американски наказания. Мерките ще влязат в действие от 2 май.

Междувременно американският водач написа в " Туитър ", че Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК могат да компенсират блокирането на иранския нефт.
 Индия се надява, че Съединени американски щати ще разреши на съдружници да купуват ирански нефт
Индия се надява, че Съединени американски щати ще разреши на съдружници да купуват ирански нефт

Те би трябвало да се грижат за своите съдружници и стратегически сътрудници

На Иран е даден доста неприятен съвет от Джон Кери (бившият държавен секретар на Съединени американски щати - Бел.ред.) и хора, които му помогнаха да изведат Съединени американски щати към извънредно неприятното иранско нуклеарно съглашение. Голямо нарушаване на Закона " Логан ", написа още президентът на Съединени американски щати.

В същото време държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео предизвести, че Вашингтон ще продължи оптималния напън над Иран , до момента в който не реализира задачите си. По думите му Съединени американски щати са подготвени да отвърнат на дейностите на Техеран, с цел да защитят американските ползи.

" Ако иранците нападат, ние ще отговорим...Ако американците са нападнати, ние ще отговорим по сериозен метод ", закани се той. Според него Съединени американски щати не поддържат някаква избрана група, а работят за ползите на иранския народ.

Помпео изясни, че Съединени американски щати са подготвени да предоговорят нуклеарната договорка с Техеран, в случай че Иран се трансформира в " естествена страна " и извърши настояванията на Вашингтон, в това число да се откаже от нуклеарната и ракетна стратегия.
 Съединени американски щати стягат глобите против Иран
Съединени американски щати стягат глобите против Иран

Ново напрежение на петролния пазар

Ако тези условия не бъдат изпълнени, Съединени американски щати ще продължат с акцията за оказване на оптимален напън, която към този момент " отслаби " опциите на Иран да нанася вреди по света, акцентира държавният секретар.

Помпео сподели още, че продължителността на глобите на Съединени американски щати против Иран зависи единствено от водачите на Ислямската република.

Представител на иранското петролно министерство разяснява пред организация " Тасним ", че Съединени американски щати няма да могат да сведат износа на ирански нефт до нула с новото си решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР