Рияд не знае къде се намира тялото на дисидента Джамал

...
Рияд не знае къде се намира тялото на дисидента Джамал
Коментари Харесай

Саудитска Арабия твърди, че не знае къде е тялото на Хашоги

Рияд не знае къде се намира тялото на дисидента Джамал Хашоги, макар че е задържал екипа, който го е умъртвил, съобщи Адел ал Джубейр, министър на външните работи на Саудитска Арабия в изявление за телевизия CBS.
Дисидентът беше разчленен след убийството му на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, само че останките му към момента не са открити, напомня БГНЕС.
Министърът съобщи, че убийството е осъществено от саудитски чиновници " настоящи отвън в нарушаване с пълномощията си " и че 11 души са упрекнати в закононарушението. На въпрос къде е тялото на Хашоги, той отговори: " Не знаем ".
Джубейр съобщи, че прокурорът, виновен за случая, е изискал доказателства от Турция, само че не е получил отговор. Запитан за какво арестуваните не могат да им кажат къде е тялото, Джубеир отговори: " Все още проверяваме. "
" Сега имаме редица благоприятни условия и ги питаме какво са създали с тялото и мисля, че това следствие продължава и бих очаквал, че в последна сметка ще намерим истината ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР